Κάντο όπως η Taylor Swift: 3 αποφάσεις που πρέπει να υλοποιήσεις το 2024

Η Taylor Swift ανακηρύχθηκε πρόσφατα «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time και βρίσκεται στην πέμπτη θέση στη λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου. Ας πάρουμε κάποια… μαθήματα από εκείνη για τη νέα χρονιά!

– Βρες την ταυτότητά σου, αγκάλιασε τον εαυτό σου!
Η Taylor Swift δήλωσε στο TIME: «Θα πρέπει να γιορτάσεις ποιος είσαι τώρα, πού πηγαίνεις και πού ήσουν». Δεν είσαι σήμερα ακριβώς αυτό που ήσουν χθες και εφόσον θα εξελιχθείς, ούτε αύριο θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Ωστόσο, αποφάσισε… τώρα τι είσαι; Η μαγική λέξη εδώ είναι η αυτοεκτίμηση. Το τι είσαι δεν (πρέπει να) εξαρτάται από αυτό που θέλουν οι άλλοι να είσαι, αλλά από εσένα και μόνο. Είναι καλό να μην είμαστε αυστηροί και άδικοι με τον εαυτό μας, αλλά να τον αγκαλιάσουμε και να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την καλύτερη εκδοχή του.

– Να είσαι ασταμάτητος
Τα εμπόδια που βρίσκουμε στον δρόμο μας δεν θα πάψουν να υπάρχουν… Εμείς όμως μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά, να μην μας σταματούν. Να ανακόπτουν την πορεία μας μόνο για λίγο και χάρη στην προσπάθειά μας να συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας.  «Τίποτα δεν είναι μόνιμο», λέει χαρακτηριστικά η Swift στο TIME. «Υπάρχει ένα πράγμα που έμαθα: η απάντησή μου σε οτιδήποτε συμβαίνει, καλό ή κακό, είναι να συνεχίσω να φτιάχνω πράγματα».

Nα είσαι καλός με τους ανθρώπους και να έχεις δίπλα σου όσους σε ωθούν προς το καλύτερο
«Ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή, να είσαι καλός με τους ανθρώπους. Το να είσαι καλός με τους ανθρώπους είναι μια υπέροχη κληρονομιά που αφήνεις πίσω σου». Αυτή είναι μία από τις πιο επιδραστικές φράσεις της Taylor Swift. Κάτι ακόμα σημαντικό είναι το περιβάλλον μας! Οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μας παίζουν συχνά καθοριστικό ρόλο στην πορεία μας. Ένα υποστηρικτικό περιβάλλον είναι εδώ το ζητούμενο! Φέτος, ας επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στις ουσιαστικές σχέσεις που μας πάνε παρακάτω…