Πώς γερνάνε τα μαλλιά μας & tips για να παραμείνουν δυνατά και όμορφα

Girl holding her hair in her hand. Hair care concept. Shampoo. Haircut needed.

Η γήρανση δεν έρχεται μόνο στο δέρμα μας, το πρόσωπο και το σώμα μας. Το πέρασμα του χρόνου έχει επιπτώσεις και στα μαλλιά μας.

Η αλήθεια είναι ότι τη γήρανση στα μαλλιά δεν την αντιλαμβανόμαστε τόσο άμεσα όσο τη γήρανση του δέρματος. Πάμε να δούμε κάποια σημάδια που δείχνουν τη γήρανση των μαλλιών.

Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να παρατηρήσουμε απώλεια πυκνότητας και όγκου. Ακόμη, τα μαλλιά μας μπορεί σταδιακά να γίνονται πιο λεπτά και αδύναμα, καθώς και πιο ξηρά.

– Όσο γίνονται πιο λεπτές οι τρίχες των μαλλιών μας, μπορεί να μην φαίνονται τόσο πυκνά όσο παλιότερα.

– Περνώντας τα χρόνια τα μαλλιά μας μπορεί να χάνουν τη λάμψη τους και να μην είναι πολύ απαλά. Μπορεί να γίνονται σταδιακά ξηρά και άγρια.

– Με το πέρασμα του χρόνου όλο και περισσότεροι θύλακες της τρίχας χάνουν τα κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία και έτσι εμφανίζονται γκρίζες τρίχες.

Tips για δυνατά και όμορφα μαλλιά

– Πριν στεγνώσεις τα μαλλιά σου, άπλωσε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν όταν είναι ακόμα νωπά για να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας.

– Γύρισε ανάποδα το κεφάλι σου για να χτενίσεις τα μαλλιά σου από τις ρίζες προς τις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο φέρνεις τη φυσική λιπαρότητα των μαλλιών σου στις άκρες που το έχουν ανάγκη.

– Όταν λούζεσαι κάνε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σου με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξεκίνησε από το πίσω μέρος του κεφαλιού προς το μέτωπο. Το μασάζ συμβάλλει στην καλύτερη διείσδυση των ενεργών συστατικών που περιέχει το σαμπουάν.

– Μην χρησιμοποιείς καυτό νερό κατά το λούσιμο γιατί δεν ωφελεί τα μαλλιά. Το χλιαρό νερό είναι ιδανικό, καθώς δεν θα καταστρέψει τα μαλλιά σου και θα λειτουργήσει καταπραϋντικά.

Καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν τα μαλλιά

Κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

Αν λούζεσαι το βράδυ, δεν πρέπει να πέφτεις για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά. Αυτό επειδή ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά είναι πιθανό να προκαλέσει την ανύψωση του εξωτερικού στρώματος της τρίχας, που μπορεί να οδηγήσει σε ψαλίδα και σπάσιμο. Επιπλέον, η τριβή που δημιουργείται μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα και τα μαλλιά μας να μην ξεμπερδεύονται εύκολα το πρωί με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγαλύτερη φθορά όταν τα χτενίσουμε.

Χτενίζεσαι μετά το λούσιμο

Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα βρίσκονται σε αδύναμη κατάσταση. Όταν χτενιζόμαστε ακριβώς μετά το λούσιμο μπορεί να προκαλέσουμε σπάσιμο και ψαλίδα. Είναι καλύτερα να περιμένουμε να στεγνώσουν ελαφρά και μετά να τα χτενίσουμε.