Αν επιμένεις να προσπαθείς, θα ανταμειφθείς…

Καλημέρα SayYesser!

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου την ιστορία του κινέζικου μπαμπού, γιατί είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου λόγω του ισχυρού μηνύματος που περνάει.

“Φυτεύεις έναν μικρό σπόρο κινέζικου μπαμπού και για έναν ολόκληρο χρόνο τον ποτίζεις και του βάζεις λίπασμα και τίποτα δεν συμβαίνει.
Τον δεύτερο χρόνο τον ποτίζεις και του βάζεις λίπασμα και τίποτα δεν συμβαίνει. Τον τρίτο χρόνο τον ποτίζεις και του βάζεις λίπασμα και τίποτα δεν συμβαίνει. Πόσο αποθαρρυντικό αρχίζει να γίνεται! Τον τέταρτο χρόνο τον ποτίζεις και του βάζεις λίπασμα και τίποτα δεν συμβαίνει. Τον πέμπτο χρόνο, συνεχίζεις να τον ποτίζεις και να του βάζεις λίπασμα και τότε… επιτέλους φυτρώνει και μεγαλώνει ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΑ ΜΕΤΡΑ μέσα σε ΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ!
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων χρόνων δεν υπήρχε καμία ανάπτυξη.
Όμως ανάπτυξη υπήρχε απλά συνέβαινε υπόγεια: Ένα τεράστιο ριζικό σύστημα αναπτυσσόταν και εξαπλωνόταν σε βάθος και σε πλάτος κάτω από την επιφάνεια της γης, για να είναι τελικά σε θέση να υποστηρίξει την εντυπωσιακή και ραγδαία ανάπτυξη”.

Τip of the Day: Η ζωή μοιάζει πολύ με τη διαδικασία ανάπτυξης του κινέζικου μπαμπού. Σκέψου πόσο συχνά απογοητευόμαστε και σκεφτόμαστε ακόμα και να τα παρατήσουμε. Πόσο συχνά αποθαρρυνόμαστε και τα βλέπουμε όλα απαισιόδοξα – έστω κι αν αυτό δεν διαρκεί πολύ. Πολλές φορές ξέρουμε ότι κάνουμε σίγουρα τα σωστά πράγματα και τίποτα δεν φαίνεται να συμβαίνει… Η αλήθεια όμως είναι ότι συμβαίνει, απλά δεν φαίνεται! Όσοι λοιπόν από μας συνεχίσουμε, επιμείνουμε και δεν τα παρατήσουμε, θα έχουμε τη μεγάλη χαρά και την ικανοποίηση να δούμε τα αποτελέσματα σε όλο τους το μεγαλείο και θα απολαύσουμε τις ανταμοιβές. Τι λες, θα συνεχίσεις να επιμένεις;