Η άδεια βάρκα…

Καλημέρα SayYesser!!!

Έχεις ιδέα πόσες άδειες βάρκες έχουν βρεθεί στον δρόμο μας και εμείς τις έχουμε αντιμετωπίσει σαν κάτι σημαντικό, σαν κάτι που έχει αξία; Δεν με πιστεύεις; Διάβασε την παρακάτω ιστορία και θυμήσου πόσες αχρείαστες μάχες έχεις δώσει μέχρι σήμερα και πόσες πραγματικά άξιζαν την προσοχή σου…

“Όταν ήμουν νέος, ήμουν ενθουσιασμένος με την κωπηλασία. Είχα μια μικρή βάρκα, και πήγαινα στη λίμνη μόνος μου. Έμενα εκεί για ώρες ολόκληρες. Κάποτε, μια όμορφη νύχτα, έτυχε να διαλογίζομαι στη βάρκα μου με κλειστά μάτια. Τότε μια άλλη βάρκα ακολουθώντας το ρεύμα πλησίασε και χτύπησε τη βάρκα μου. Τα μάτια μου ήταν κλειστά, αλλά κατάλαβα ότι κάποιος με τη βάρκα του χτύπησε τη δική μου.

Θυμός γεννήθηκε μέσα μου. Άνοιξα τα μάτια μου και ήμουν έτοιμος να πω θυμωμένος κάτι σ’ αυτόν τον άνθρωπο, αλλά τότε συνειδητοποίησα ότι η βάρκα ήταν άδεια! Και δεν υπήρχε τρόπος να εκτονωθεί ο θυμός μου. Προς ποιον θα τον εξέφραζα; Η βάρκα ήταν άδεια, απλώς έπλεε ακολουθώντας το ρεύμα από μόνη της και ήρθε και χτύπησε τη βάρκα μου. Έτσι δεν υπήρχε τίποτε να κάνω. Δεν υπήρχε δυνατότητα να εκτονώσω τον θυμό μου σε μια άδεια βάρκα.

Προσπάθησα να κλείσω και πάλι τα μάτια μου. Ο θυμός όμως ήταν εκεί, αλλά δεν μπορούσε να βρει διέξοδο. Έκλεισα ξανά τα μάτια και με τη φαντασία μου κινήθηκα προς τα πίσω μαζί με τον θυμό μου. Και η άδεια βάρκα έγινε η συνειδητοποίησή μου. Έγινε μια μεγάλη αλλαγή μέσα μου εκείνη τη σιωπηλή νύχτα. Η άδεια βάρκα έγινε ο δάσκαλός μου.

Και τώρα εάν κάποιος έρχεται και με προσβάλλει, γελάω, κλείνω τα μάτια μου και σκέφτομαι ότι με πλησίασε άλλη μια άδεια βάρκα…”

Tip of the Day: Ο θυμός είναι το μόνο συναίσθημα που κάνει το στόμα σου να “τρέχει” πιο γρήγορα από το μυαλό σου. Δεν θα σε πει κανείς δειλό επειδή δεν μαλώνεις με το παραμικρό, θα σε πουν αξιοπρεπή και σοφό γιατί ξέρεις να επιλέγεις τις μάχες σου και δεν αναλώνεσαι ή σπαταλάς την ενέργειά σου σε άδειες βάρκες… Να θυμάσαι, το ότι δεν έμαθα να γαβγίζω δεν σημαίνει ότι δεν ξέρω να δαγκώνω. Το ότι δεν δαγκώνω είναι θέμα παιδείας. Όταν δαγκώσω θα είναι καθαρά θέμα επιλογής.