Τι μπορούμε να δούμε σήμερα 14 Μαρτίου 2024 στους κινηματογράφους

Οι προτάσεις του Say Yes to the Press για τις κινηματογραφικές προβολές για σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, ξεκινούν με το μουσικό ντοκιμαντέρ STOP MAKING SENSE, σε σκηνοθεσία Jonathan Demme με τους David Byrne, Bernie Worrell, Alex Weir, Steven Scales, Jerry Harrison, Chris Frantz, Tina Weymouth.

Η σπουδαιότερη κινηματογραφημένη συναυλία όλων των εποχών, το Stop Making Sense, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τους Talking Heads από τις ζωντανές εμφανίσεις στο Pantages Theater του Χόλιγουντ τον Δεκέμβριο του 1983: Ντέιβιντ Μπερν, Τίνα Γουέιμαουθ, Κρις Φραντζ και Τζέρι Χάρισον, μαζί με ένα εκστατικό σύνολο μουσικών.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Jonathan Demme (Η σιωπή των αμνών) αιχμαλωτίζει το συγκρότημα στο απόγειό του σε αυτή τη νέα και ολοκληρωμένη ψηφιακή αποκατάσταση της ταινίας με αφορμή την 40ή επέτειό της.

 

Ακόμα, μπορούμε να δούμε την ταινία θρίλερ ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ (τίτλος στα αγγλικά: FORCE OF NATURE: THE DRY 2) σε σκηνοθεσία Robert Connolly, σενάριο του Connolly με την Jane Harper, και πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς: Jacqueline McKenzie, Eric Bana, Anna Torv, Deborra-Lee Furness, Robin McLeavy, Lucy Ansell, Sisi Stringer, Tony Briggs, Richard Roxburgh. Η επίσημη περίληψη της είναι η εξής: “Πέντε γυναίκες συμμετέχουν σε ένα καταφύγιο πεζοπορίας αλλά μόνο τέσσερις βγαίνουν από την άλλη πλευρά. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες Aaron Falk και Carmen Cooper κατευθύνονται στα βουνά ελπίζοντας να βρουν την αγνοουμένη ακόμη ζωντανή.”

Η ταινία είναι η συνέχεια της ταινίας του 2020 The Dry και βασίζεται στο μυθιστόρημα του 2017 Force of Nature της Jane Harper.

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).