Τριήμερο: καλοστημένο marketing ή μία μικρή δόση ευτυχίας;

Καλημέρα SayYesser!!! Τριήμερο ήταν και πάει…

Ήταν όμως όντως τριήμερο ή όπως έλεγε και στην εκπομπή του ο αγαπητός Φάνης Λαμπρόπουλος, δεν είναι τριήμερο αλλά καλοστημένο marketing και οι αργίες είναι “ηθοποιοί” απλά δεν υπάρχουν…
Στην αρχή γέλασα, όμως γρήγορα κατάλαβα πως μάλλον έχει δίκιο! Για τους περισσότερους από μας που είμαστε οι λεγόμενοι “υπάλληλοι γραφείου”, συνήθως τα Σαββατοκύριακα εννοούνται ως ρεπό, αργία, αδιάθετο πείτε το όπως θέλετε. Άρα στην ουσία του τριημέρου, τις δυο μέρες τις είχαμε έτσι και αλλιώς. Τότε τι ακριβώς πανηγυρίζουμε; Τη μία μέρα extra; Αυτό δεν είναι τριήμερο αλλά μονοήμερο!
Το τριήμερο ισχύει μόνο για επαγγέλματα που συνήθως δουλεύουν και το Σαββατοκύριακο, όπως πωλητές, εργαζόμενοι στην εστίαση, δημοσιογράφοι και τα λοιπά. Αυτοί ναι, αν τους δώσουν ρεπό Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα είναι αργία, τότε ορθώς χοροπηδάνε αφού θα “κάνουν” τριήμερο! Οι υπόλοιποι που χαιρόμαστε είμαστε απλά θύματα marketing.

Επειδή όμως, όπως έχουμε ξαναπεί λίγες χαρές μας έμειναν σε αυτή τη ζωή, ας μην τις ισοπεδώσουμε όλες! Εγώ προσωπικά, όταν κολλάει Σαββατοκύριακο με αργία Παρασκευή ή Δευτέρα θα συνεχίσω να πανηγυρίζω για τριήμερο και ας ξέρω πια βαθιά μέσα μου την αλήθεια! Ακόμα και υπερεκτιμημένη η χαρά μου δεν θα πάψει ποτέ να είναι χαρά!

Tip of the Day: Και όπως λέει ο σοφός λαός: “στις πιο μικρές στιγμές μαζί σου, έζησα όλη μου τη ζωή” και αν μία αφορμή για ανεμελιά που την ονομάζουμε τριήμερο, μπορεί να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και τη μιζέρια μας, ας είναι… Ας γίνουμε όλοι θύματα μιας πλάνης που μας φέρνει έστω και φευγαλέα ευτυχία και χαμόγελα. Εξάλλου, είναι καλύτερα να ζεις τις μικρές ευτυχισμένες στιγμές που προσφέρει η ζωή, παρά να χάσεις το νόημα της ύπαρξης σου κυνηγώντας τη μεγάλη ευτυχία που μπορεί να μην έρθει ποτέ.

Εσύ τι λες;