Maturing Korai: Ένα πρόγραμμα για την ορατότητα της γήρανσης στη σύγχρονη κοινωνία

Kαλημέρα SayYesser!!

Πιστεύω πως έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στερούνται την ορατότητα. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι πια γι’ αυτό; Όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε και η ηλικία δεν μπορεί να στέκεται εμπόδιο στις επιθυμίες και τους στόχους μας.

Υποστηρίζοντας έμπρακτα την ιδέα ότι όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν, λοιπόν, ο Κινητήρας συνεχίζει να δραστηριοποιείται δυναμικά στην εκπαίδευση ενηλίκων, περιλαμβάνοντας σταθερά στο πρόγραμμά του δράσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Επεκτείνοντας την καλλιτεχνική έρευνα και ενισχύοντας τη συμμετοχή του σε ανάλογες διεθνείς δράσεις, φέτος ο Κινητήρας επιστρέφει με ακόμα ένα Erasmus+ πρόγραμμα, αυτή τη φορά στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

ΚΑ2 Erasmus+ Maturing Korai
Μέσα από το ΚΑ2 Erasmus+ πρόγραμμα Maturing Korai, γυναίκες 50+ μαθαίνουν,
γνωρίζουν νέες μεθόδους, εκπαιδεύτριες-τές και γυναίκες από άλλες χώρες και ενισχύουν
τις δυνατότητες και ικανότητές τους, αλλά και τη δυναμική τους παρουσία σε μια κοινωνία
που αντιμετωπίζει τη γήρανση ως περίοδο παύσης. Το Maturing Korai δίνει στις
συμμετέχουσες την ευκαιρία να εκφράσουν και να μοιραστούν τον πλούτο αναμνήσεων,
εμπειριών, γνώσεων και ικανοτήτων που κουβαλούν. Έτσι, όχι μόνο η κοινωνία μας μπορεί
να γίνει πλουσιότερη και πιο πολύχρωμη, αλλά δημιουργείται και ένα αντίδοτο στα
αρνητικά στερεότυπα και τον ηλικιακό ρατσισμό.

Στο πρόγραμμα Maturing Korai γυναίκες ηλικίας 50+, από διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά υπόβαθρα, μπορούν να επανασυστηθούν μέσα από την εξερεύνηση και την ανάπτυξη των παραστατικών τους δεξιοτήτων. Μέσα σε έναν ποικιλόμορφο χώρο αποδοχής και δημιουργικότητας, οι συμμετέχουσες ανακτούν τη δύναμη και τις ηγετικές τους ικανότητες μετά την πανδημία και ενθαρρύνονται να ξεπεράσουν τα κοινωνικά στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

Οι 3 οργανισμοί που παίρνουν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα, Κινητήρας, Fresh Target και
Calypso, έχουν μια πολύ κοινή προσέγγιση όσον αφορά τη δημιουργία τέχνης, την
κοινωνική αφύπνιση και την ενίσχυση των δεξιοτήτων μέσω του χορού και του θεάτρου. Το Maturing Korai αποτελεί την αρχή για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ των τριών
εταίρων οργανισμών.

Περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείς να μάθεις εδώ.

Tip of the Day: Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι, όποιες κι αν είναι οι εμπειρίες, οι γνώσεις και τα βιώματά σου, μπορείς – και πρέπει – να είσαι ενεργός. Η αδράνεια δεν είναι ποτέ η λύση. Μην αφήνεις τον φόβο να σε σταματάει και με κάθε ευκαιρία να ενθαρρύνεις άτομα που πατάνε φρένο στα “θέλω” τους λόγω ηλικίας. Και μην ξεχνάς ότι πάντα έχεις την ευκαιρία να επανασυστηθείς!