Μήπως είσαι μοναχικός λύκος;

Καλημέρα SayYesser!!!

Λένε πως η μοναξιά σταματάει να είναι αποτυχία, όταν οι άνθρωποι γύρω σου σταματούν να είναι επιτυχία. Αν και έχεις κόσμο γύρω σου, υπάρχουν φορές που νιώθεις μοναχικός. Αν και γνωρίζεις πολύ κόσμο, επιλέγεις συχνά να μένεις μόνος σου. Προτιμάς τη μοναξιά σου από το αναλωθείς ανάμεσα σε παρέες που και πάλι σε κάνουν να νιώθεις …μόνος.  Σου ακούγονται οικεία αυτά; Εμένα ναι. Αν και σένα, μπορεί να είσαι και εσύ ένας από μας. Ένας μοναχικός λύκος, στην αγέλη της ζωής. Αν πάλι δεν είσαι σίγουρος, διάβασε παρακάτω:

1. Προτιμάς τη μοναξιά

Προτιμάς να μένεις μόνος γιατί απολαμβάνεις τη δική σου παρέα και οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις σε εξαντλούν. Δεν είναι ότι αντιπαθείς τους ανθρώπους ή ότι είσαι ντροπαλός ή αντικοινωνικός απλώς βρίσκεις γαλήνη και ικανοποίηση με τη δική σου και μόνο παρουσία. Οι μοναχικοί λύκοι εκτιμούν την ανεξαρτησία τους πάνω από όλα γι’ αυτό και όταν βρίσκονται υπό την κυριαρχία κάποιου άλλου, νιώθουν ασφυξία. Θέλουν να ελέγχουν τον χρόνο και τον χώρο τους και η μοναξιά είναι η μόνη τους διέξοδος προς την ελευθερία.

2. Είσαι αυτοδύναμος

Σκέψου την κυριολεκτική σημασία του μοναχικού λύκου… Όταν ένας λύκος ενηλικιωθεί εγκαταλείπει τη “γενέθλια” αγέλη του. Δεν τον αναγκάζει κάποιος, είναι επιλογή του. Δηλαδή προτιμά να θυσιάσει την κοινωνική του υποστήριξη, αναλαμβάνοντας να καλύψει όλες τις ανάγκες που προκύπτουν μόνος του. Άρα δεν βασίζεται σε άλλους, αντίθετα εκτιμά την ικανότητά του να σταθεί στα πόδια του και είναι πρόθυμος να ξεπεράσει όποιο εμπόδιο βρεθεί στον δρόμο του προκειμένου να επιβιώσει.

3. Σχέσεις από επιλογή

Οι μοναχικοί λύκοι δεν είναι απαραίτητα μοναχικοί – έχουν φίλους.

Απλώς είναι εξαιρετικά επιλεκτικοί σχετικά με το ποιον αφήνουν γύρω τους. Ένας τεράστιος κοινωνικός κύκλος δεν έχει νόημα στα μάτια τους καθώς προτιμούν τους ισχυρούς δεσμούς από την επιπολαιότητα. Με άλλα λόγια, πιστεύουν ότι οι σχέσεις είναι καλύτερες όταν αποτελούνται από μια χούφτα ανθρώπων που είναι εξαιρετικά δεμένοι και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον. Στις σχέσεις τους δεν τους αρέσει να προσποιούνται και προτιμούν την εις βάθος σύνδεση και φιλία παρά συμπάθειες και επιρροή.

4. Ενδοσκόπηση και αυτογνωσία

Όλος ο χρόνος που περνάς μόνος σου σού δίνει τη δυνατότητα να σκεφτείς. Αυτός είναι ο λόγος που ασχολείσαι τακτικά με την ενδοσκόπηση. Σου αρέσει να εξερευνάς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου γιατί θέλεις να ξέρεις πράγματα όπως γιατί είσαι όπως είσαι και γιατί οι άλλοι κάνουν αυτό που κάνουν. Το παν είναι να εμβαθύνεις την κατανόησή σου για τον κόσμο γύρω σου. Με καλύτερη προοπτική, μπορείς να προσαρμόσεις τις ενέργειές σου ώστε να ευθυγραμμιστείς ανάλογα με το πού θέλεις να πας στο μέλλον.

Λένε ότι η προθυμία του μοναχικού λύκου να πάρει ρίσκα, να παρεκκλίνει από το μονοπάτι που έχει πατηθεί και να περάσει ώρες ασταμάτητα σε βαθιά σκέψη οδηγεί σε πρωτοποριακές καινοτομίες που προωθούν την κοινωνία.

5. Ισχυρή εργασιακή ηθική

Η νοοτροπία σου σε ωθεί να δουλέψεις εξαιρετικά σκληρά αφού πιστεύεις ότι η καλύτερη μορφή επιβίωσης είναι να προσηλώσεις το μυαλό σου σε αυτό που θέλεις και να επικεντρωθείς εκεί.

Όσο και αν έχει να κάνει με μια ισχυρή εργασιακή ηθική, το κίνητρο είναι συνήθως η επιθυμία σου για έλεγχο.

Θέλεις να μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις όταν θέλεις.

Αν και εσύ όπως και εγώ, συχνά νιώθεις λίγο “περίεργος”, σου συνοψίζω τα σημάδια για να ταυτιστείς… ή και όχι.

1. Προτιμάς τη μοναξιά
2. Δεν συμμορφώνεσαι με τα κοινωνικά πρότυπα
3. Είσαι αυτοδύναμος
4. Είσαι εξαιρετικά επιλεκτικός με τις σχέσεις σου
5. Αγαπάς την ενδοσκόπηση και έχεις αυτογνωσία
6. Έχεις ισχυρή εργασιακή ηθική

Τώρα, πες μου… Μήπως είσαι και εσύ μοναχικός λύκος; Ποιος είσαι αλήθεια όταν δεν κοιτάει κανείς;