Ο σκοπός της ζωής

Καλημέρα SayYesser!!!

Γιατί ξυπνάς το πρωί; Αν και αυτή η ερώτηση μπορεί να φαίνεται τετριμμένη στην αρχή, αν αφιερώσεις χρόνο για να το σκεφτείς και να απαντήσεις με ειλικρίνεια, μπορεί να διαπιστώσεις ότι δείχνει άμεσα τον σκοπό της ζωής σου.

Όλοι έχουμε την ανάγκη να βρούμε σκοπό στη ζωή. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν έναν τρόπο να εκφράσουν τον σκοπό τους στη δουλειά, άλλοι αναζητούν ευκαιρίες σε πιο προσωπικά μονοπάτια. Ανεξάρτητα από το πώς το κάνουμε, όλοι ψάχνουμε να βρούμε πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε καλύτερα στη ζωή.

Η ποιότητα της ζωής μας μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από την αίσθηση του σκοπού μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν αίσθηση του σκοπού είναι πιο πιθανό να είναι ανθεκτικοί, χαρούμενοι και υγιείς, ενώ έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο και να δημιουργήσουν βαθύτερες σχέσεις.

Λοιπόν, ποιος είναι ο σκοπός; Με απλά λόγια, είναι ένας λόγος ζωής. Είναι κάτι που δίνει στη ζωή μας νόημα και κατεύθυνση. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την καριέρα μέχρι τις σχέσεις και τα χόμπι μας.

Σε τι είσαι καλός;

Σκέψου σε τι είσαι καλός. Ποιες είναι οι δεξιότητες και τα ταλέντα σου και πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τη διαφορά στον κόσμο;

Μίλησε με τους φίλους και την οικογένειά σου. Ποιος πιστεύουν ότι είναι ο σκοπός σου;

Η αναζήτηση πληροφοριών από τους φίλους και την οικογένειά μας μπορεί να προσφέρει πολύτιμες προοπτικές για τον σκοπό μας. Οι παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους μπορούν να προσφέρουν νέες ιδέες, ενισχύοντας το ταξίδι μας για αυτό-ανακάλυψη.

Συμμετοχή στην κοινότητα.

Είναι μαγεία να προσφέρεις εθελοντικά τον χρόνο σου ή να δωρίσεις ό,τι μπορείς σε έναν σκοπό που σε ενδιαφέρει.

Η συμμετοχή στην κοινότητα μπορεί να είναι καθοριστική για την καλλιέργεια της αίσθησης του σκοπού μας. Η προσφορά του χρόνου μας ή η δωρεά σε σκοπούς που μας ενδιαφέρουν όχι μόνο μας επιτρέπει να έχουμε θετικό αντίκτυπο, αλλά μας βοηθά επίσης να συνδεθούμε με άτομα με όμοια σκέψη.

Πείραμα. Δοκίμασε νέα πράγματα και δες τι σου αρέσει.

Η εύρεση του σκοπού μας συχνά περιλαμβάνει πειραματισμό με διαφορετικές δραστηριότητες και εξερεύνηση νέων οριζόντων. Βγες από τη ζώνη άνεσής σου και δοκίμασε νέα πράγματα για να ανακαλύψεις τι πραγματικά σε γεμίζει. Άρπαξε τις ευκαιρίες της ζωής και ξεκίνα να εξερευνάς διάφορα χόμπι, πάθη και πιθανούς τρόπους για να κάνεις τη διαφορά.

Μην φοβάσαι την αποτυχία.

Θυμήσου, η αποτυχία είναι το σκαλοπάτι για την επιτυχία. Το σημαντικό είναι να συνεχίσεις να προσπαθείς.
 

Tip of the Day: Όπως έλεγε και ο Pablo Picasso, το νόημα της ζωής είναι να ανακαλύψεις το ταλέντο σου. Σκοπός της ζωής, είναι να το χαρίσεις για να το μάθουν και άλλοι.

Εσένα ποιος είναι ο σκοπός σου; Τι σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί από το κρεβάτι;