Τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία;

Καλημέρα SayYesser!!!

Θεωρώ πως οι περισσότεροι από μας κάποια στιγμή, λάβαμε ένα email από κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι Νιγηριανός πρίγκιπας ή μία πάμπλουτη άτεκνη κυριούλα από τις Βερσαλλίες, που μας πληροφορεί ότι έχουμε κληρονομήσει μια περιουσία. Τη στιγμή εκείνη λίγο πριν πατήσουμε το κουμπί της διαγραφής, φέρνουμε στο μυαλό μας αυτό το αστρονομικό ποσό και φανταζόμαστε τι θα κάναμε αν όντως κάποιος πίστωνε τον λογαριασμό μας με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έτσι ξαφνικά.

Και το ερώτημα που μαστίζει γενιές και γενιές επανέρχεται: άραγε το χρήμα φέρνει την ευτυχία; Η σύντομη απάντηση είναι: ναι! Βέβαια αυτό είναι το οφθαλμοφανές αλλά όπως πάντα, η επιστήμη έχει άλλη γνώμη.

Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν, όταν αποκτήσουμε περισσότερα χρήματα προφανώς θα υπάρξει ευημερία στη ζωή μας καθώς τα λεφτά θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής μας. Θα επηρεάσει τα πάντα, από τα είδη φαγητού που τρώμε, μέχρι το μέρος που ζούμε και το αυτοκίνητο που οδηγούμε. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες αυτές οι βελτιώσεις θα μας κάνουν πιο ευτυχισμένους μέχρι ένα σημείο. Γιατί; Γιατί τα χρήματα συμβάλλουν στην ευτυχία όταν μας βοηθούν να καλύψουμε βασικές ανάγκες ενώ στην πορεία της ζωής μας τα περισσότερα χρήματα δεν αποφέρουν στην πραγματικότητα περισσότερη ευτυχία καθώς αυτά που έχουν σημασία δεν αγοράζονται με λεφτά. (μπούρδες)

Tip of the Day: Η αλήθεια αυτού που αρχικά μπορεί να φαίνεται τετριμμένο είναι πως οι περισσότερες από τις σημαντικές απολαύσεις στη ζωή δεν μπορούν να αγοραστούν. Αυτό που πραγματικά μας φέρνει ικανοποίηση στη ζωή είναι οι σχέσεις, ο σκοπός, το νόημα και η σύνδεση μεταξύ μας.

Βέβαια αν με ρωτάς, μπορεί τα λεφτά να μην φέρνουν την ευτυχία όμως σίγουρα μειώνουν τη δυστυχία. Οπότε, καλές οι φιλοσοφικές απολαύσεις αλλά και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον λογαριασμό μου είναι κάτι που θα μπορούσα να το αντέξω. Ναι, ναι μην επιμένεις Πρίγκιπα της Νιγηρίας, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα να τα δεχτώ τα λεφτά σου και μετά μπορώ να έχω όσο χρόνο χρειάζεται για να σας γράφω για το νόημα της ζωής, τις σχέσεις και τον έρωτα.
Και μιας και το έφερε η κουβέντα, να είχαμε τώρα ένα εκατομμύριο από αυτά τα λεφτά που δεν φέρνουν την ευτυχία, ε;