“Deload week”: Τι είναι και γιατί μας κάνει καλό

Κι όμως! Μπορείτε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα όταν γυμνάζεστε κάνοντας λιγότερα!

Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για το “deload week”. Eίναι η εβδομάδα εκείνη που τα σετ, οι επαναλήψεις και το βάρος κατά την προπόνησή μας μειώνονται. Έτσι, ξεκουραζόμαστε και καταφέρνουμε να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Χάρη σε αυτό, το μυϊκό και νευρικό μας σύστημα έχει τον χρόνο να ανακάμψει. Σημαντικό είναι να μην παραμελούμε τα “deload weeks” γιατί μας κάνουν καλό. Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, κι όμως έτσι μπορούμε να αυξήσουμε τη μυϊκή μας μάζα πιο γρήγορα!

Τα “deload weeks” είναι σημαντικά γιατί μας ξεκουράζουν και μπορούμε να πάρουμε τον χρόνο μας… Η κόπωση του κεντρικού νευρικού συστήματος και η περιφερική κόπωση μας εξαντλούν και πρέπει να ανακτούμε δυνάμεις! Χάρη στα “deload weeks”, καταφέρνουμε σιγά σιγά να έχουμε καλύτερη συγκέντρωση, ενώ βελτιώνεται και η ποιότητα του ύπνου μας.

Τι κάνουμε στα “deload weeks”

Κατά τη διάρκεια του deload week αυτό που κάνουμε είναι να μειώσουμε το βάρος που σηκώνουμε κατά την προπόνηση, να κάνουμε μεγαλύτερα διαλείμματα ανάμεσα στα σετ και να εκτελούμε λιγότερα σετ. Μπορεί οι προπονήσεις μας να γίνουν πιο σύντομες αλλά μακροπρόθεσμα το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.