Κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια

Καλημέρα SayYesser!

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας και νομίζω πως είναι μια καλή αφορμή να σκεφτούμε λίγο παραπάνω τα μέλη της οικογένειάς μας που συχνά λόγω της απαιτητικής καθημερινότητας παραμελούμε. Έχεις σκεφτεί πόσες στιγμές “κλέψαμε” από την οικογένειά μας για να τις χαρίσουμε στη δουλειά μας ή απλά σε… υποχρεώσεις;

Η σκέψη μου όμως σήμερα βρίσκεται κυρίως στα παιδιά χωρίς οικογένεια… Στα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα, που απομακρύνθηκαν από τις βιολογικούς τους γονείς, στα παιδιά που πρέπει όλοι εμείς να στηρίξουμε.

Κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια: Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Τα Παιδικά Χωριά SOS, λοιπόν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας στις 15 Μαΐου, υλοποιούν καμπάνια ενημέρωσης με βασικό μήνυμα «Κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια». Σκοπός της καμπάνιας είναι η ανάδειξη της αξίας του θεσμού της οικογένειας, σε όλες τις μορφές της, με στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.

Η οικογένεια και η ενδυνάμωσή της είναι στο επίκεντρο του έργου των Παιδικών Χωριών SOS και όλων των προγραμμάτων τους. Από τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν «οικογενειακού τύπου» φροντίδα για παιδιά που χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις βιολογικές τους οικογένειες έως τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, τα οποία λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και παρέχουν υπηρεσίες Πρόληψης, υποστηρίζοντας ευάλωτες οικογένειες και βοηθώντας τες να μείνουν ενωμένες. Επιπλέον, τα Παιδικά Χωριά SOS στηρίζουν έμπρακτα, πολλά χρόνια τώρα, την Αποϊδρυματοποίηση, μέσα από την Αναδοχή και την Υιοθεσία, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας, τα Παιδικά Χωριά SOS θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση και
ευαισθητοποίηση του κοινού. Στην Αθήνα, μας καλούν την Τετάρτη 15 Μαΐου (17:00-21:00) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, με μία σειρά ψυχαγωγικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους,
εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, προβολή ενημερωτικού υλικού σε video, δια ζώσης ενημέρωση από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Παράλληλα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πυροσβεστικού Σώματος θα προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μουσικά όργανα και θα πλαισιώσει την εκδήλωση με μουσική και τραγούδια. Δες εδώ όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Δες, επίσης, το βίντεο που δημιούργησαν τα Παιδικά Χωριά SOS, με την υποστήριξη της Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία το «αγκάλιασε» με τη φωνή της. Ας το μοιραστούμε στα Social Media αναδεικνύοντας τη σημασία του θεσμού της οικογένειας και το ρόλο της σε μια κοινωνία με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια για κάθε παιδί.

Tip of the Day: Κοίταξε τι συμβαίνει γύρω σου… είναι η απόδειξη πως τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο. Γι’ αυτό αφιέρωσε αυτή την ημέρα στην οικογένειά σου, κάντε πράγματα μαζί. Αυτές οι μικρές στιγμές χτίζουν πολύ δυνατές αναμνήσεις.