Έχεις εσένα;

Καλημέρα SayYesser και καλό Σαββατοκύριακο!!!

Παρασκευούλα σήμερα και έχω μια ιστορία για σένα…

“Λένε για κάποιον αγρότη που είχε ένα άλογο γέρικο πια και σχεδόν τυφλό. Εξαιτίας κάποιας φριχτής απροσεξίας, το άλογο έπεσε σε ένα πηγάδι έξω από το χωριό. Ο αγρότης άκουσε το χλιμίντρισμά του κι έτρεξε να δει τι συνέβαινε.

Στενοχωρήθηκε όταν είδε τον πιστό του υπηρέτη σε αυτήν την κατάσταση και προσπάθησε να το βγάλει από το πηγάδι. Τράβηξε τα χαλινάρια με όλη του τη δύναμη, έσπρωξε το άλογο από κάτω- μέχρι που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως μοχλό ένα μακρύ κοντάρι, για να το βγάλει από την παγίδα που είχε πέσει. Ήταν αδύνατον… Αφού ανέλυσε προσεκτικά την κατάσταση, αποφάσισε πως δεν υπήρχε κανένας τρόπος για να σώσει το καημένο το ζώο, κι ότι καλύτερα ήταν να το θυσίαζε. Ο αγρότης φώναξε τους γείτονές του και αφού τους ενημέρωσε για το τι συνέβαινε, τους ζήτησε βοήθεια για να θάψουν το άλογο στο ίδιο το πηγάδι που είχε πέσει. Αν άρχιζαν να ρίχνουν χώμα επάνω του γρήγορα και όλοι μαζί, το άλογο δεν θα υπέφερε για πολύ ακόμη.

Όλοι δέχτηκαν να διαθέσουν τα χέρια, τα φτυάρια και τον χρόνο τους για να βοηθήσουν τον γείτονα και το άλογο του. Στην αρχή, το άλογο μούγκριζε αγριεμένο κάθε φορά που το χώμα έπεφτε στην πλάτη του. Ωστόσο, καθώς ο αγρότης και οι γείτονες του συνέχιζαν να ρίχνουν χώμα, το άλογο κατάλαβε πως, αν έβαζε δύναμη, μπορούσε να τινάξει το χώμα από πάνω του. Ξανά και ξανά, το ζώο δεχόταν ποσότητες από χώμα, και ξανά και ξανά τιναζόταν και το ξεφορτωνόταν. Το χώμα μαζευόταν στο βάθος του πηγαδιού και το άλογο που κλωτσούσε και αναπηδούσε συνέχεια, άρχισε να ανεβαίνει άθελά του πάνω στο νέο επίπεδο του πάτου. Δεν είχε σημασία ο πόνος των χτυπημάτων από το χώμα και τις πέτρες, ούτε η ασφυκτική κατάσταση, το άλογο πάλευε με τον πανικό και συνέχιζε να τινάζεται, καθώς τα πόδια του πατούσαν όλο και πιο ψηλά.

Οι άνθρωποι, έκπληκτοι, είδαν τι γινόταν, κι αυτό τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν να φτυαρίζουν με καινούργια δύναμη. Έφτασε κάποια στιγμή που το πηγάδι είχε γεμίσει τόσο με το χώμα που το άλογο τίναζε από τη ράχη του, ώστε χρειάστηκε μόνο ένα μικρό πήδημα για να βγει μια και καλή από το πηγάδι. Το χώμα έγινε τελικά η σωτηρία του, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο το ζώο αντιμετώπισε την κατάσταση ακολουθώντας το ένστικτό του. Ο αγρότης κατάλαβε πόσα ακόμη είχε να μάθει από το γέρικο άλογό του, κι άρχισε να ξαλαφρώνει την πλάτη του από κάποια πράγματα και να μην το δυσκολεύει…”

Tip of the Day: Τα πράγματα έχουν ως εξής: Ένα μικρό λάθος, μια απροσεξία μπορεί να σου κοστίσει πολλά… Ακόμα και ο πιο δικός σου άνθρωπος μπορεί να πελαγώσει και να μην βρίσκει κανέναν τρόπο για να σε βοηθήσει να βγεις από τη δύσκολη κατάσταση που βιώνεις… Στο έχω ξαναπεί. Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου είναι πολύ μεγαλύτερη από όση νομίζεις ότι έχεις. Πάρε φόρα, πίστεψε σε σένα και συνειδητοποίησε ότι εσύ είσαι ο πρώτος – και καμιά φορά ο μόνος – άνθρωπος που θα σε κάνει να σταθείς ξανά στα πόδια σου και να προετοιμαστείς για ακόμα έναν γύρο…