H ταινία “ΜΑΝΑ” στο φεστιβάλ «Bridges Loutraki International Film Festival»

Η ταινία μικρού μήκους «ΜΑΝΑ» σε σκηνοθεσία της Diana Chemeris / Νταϊάνα Τσέμερις θα προβληθεί στο φεστιβάλ «Bridges Loutraki International Film Festival» στο Λουτράκι στις 13/6 στο σινεμά Γαλαξίας.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η αγαπημένη μας Ντόρα Αυλωνίτου που έχει ήδη αποσπάσει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της στην ταινία από το φεστιβάλ Creative Vision Film Festival. Συμπρωταγωνιστής της, ως γιoς της, ο γνωστός γλύπτης Εξηκίας Τριβουλίδης.

Σύνοψη: Μια Ελληνίδα μάνα περιμένει την επιστροφή του γιου της από την Αμερική, ο οποίος της στέλνει χρήματα κάθε μήνα. Όταν έρχεται, ανακοινώνει ότι παντρεύεται στη Νέα Υόρκη και την προσκαλεί. Η μητέρα δεν θέλει να την εγκαταλείψει ο γιος της, επομένως ούτε τη χώρα της.  Μια δραματική ταινία που μιλάει για την εγκατάλειψη και παρομοιάζει τη μάνα με την Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους και πολλοί δεν αισθάνονται πλέον κανέναν δεσμό με τη χώρα καταγωγής τους. Πώς νιώθει η χώρα όταν χάνει τα παιδιά της;

Στην ταινία συνεργάστηκαν ο Χρήστος Αρφάνης ως βοηθός σκηνοθέτη, ο Πάνος Μακρής ως διευθυντής φωτογραφίας, ο Barstian Leroux-Rebout ως κινηματογραφιστής. Βοήθησαν οι Θεόδωρος Ευανγελούδης, Βαγγέλης Παπαδιόχος και Ζαχαρούλα Μαστόρη. Διεύθυνση ηθοποιών ο Αντώνης Κυριακάκης, makeup artist η Άσπα Κανακάκη. Ο Θοδωρής Μπάρμπαρης ως ηχητική επιμέλεια και σύνθεση μουσικής, κιθάρα ο Arc Roa.

Κινηματογράφος Γαλαξίας
Ώρα έναρξης 21:00
Ελεύθερη είσοδος

Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).