Say… Japandi!

Σας αρέσει το σκανδιναβικό στιλ διακόσμησης αλλά θέλετε να το παντρέψετε με την ιαπωνική αισθητική για ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα; Πάνω απ’ όλα όμως επιθυμείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο-σύμμαχο της ευεξίας σας; Το Japandi είναι αυτό που ψάχνετε!

Κάντε τον προσωπικό σας χώρο το δικό σας “φανταστικό” μέρος, την όαση που θα αγκαλιάζει τις στιγμές σας. Μινιμαλισμός, απλότητα, καθαρές γραμμές, φυσικά υλικά. Αυτές είναι οι “πρώτες ύλες” του Japandi. Στόχος είναι ο χώρος να αποπνέει γαλήνη και ηρεμία, να ξεκουράζει το βλέμμα και να είναι φιλόξενος.

Το σπίτι μας είναι ο χώρος που ζούμε και το Japandi έχει στη φιλοσοφία του εκτός από την απλότητα και τη λειτουργικότητα. Τα έπιπλα δεν είναι απλώς καλαίσθητα αλλά άνετα και πρακτικά ώστε να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Δεν κάνουν “θόρυβο”, γι ‘ αυτό και τα χρώματα που κυριαρχούν είναι ουδέτερα. Στο Japandi στιλ διακόσμησης ο φυσικός φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και η “παρουσία” της φύσης. Πέρα από τα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και η πέτρα, τα φυτά είναι απαραίτητα εδώ.

Λίγα και καλά

Λιτές γραμμές χωρίς πολλά διακοσμητικά στοιχεία. Το Japandi θέλει ο χώρος να έχει τα απολύτως απαραίτητα για να είναι φιλικός αλλά και για να είναι καλά οργανωμένος. Έτσι, θα αποφεύγεται η ακαταστασία που χαλάει την ηρεμία.

Τι να επιλέξουμε

Αν θέλετε να ακολουθήσετε αυτό το στιλ διακόσμησης εστιάστε σε έπιπλα από ξύλο και προτιμήστε γενικότερα φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι και το μπαμπού. Ο σχεδιασμός τους πρέπει επίσης να είναι λιτός.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το στιλ διακόσμησης σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας. Θα σας βοηθήσει να έχετε ελεύθερο χώρο και θα σας απαλλάξει μια και καλή από οτιδήποτε περιττό. Σκεφτείτε ένα παιδικό δωμάτιο σε στιλ Japandi… Ακόμα κι αν είναι μικρό, εφόσον θα έχει μόνο τα βασικά, θα είναι ένας χώρος όπου το παιδί θα έχει ελευθερία κινήσεων, ηρεμία και τα πράγματά του θα είναι οργανωμένα ώστε να μην επικρατεί χάος.