Με έμπνευση τη βιωσιμότητα και το concept «No Waste Margarita Challenge: from Fruit to Leaf», ο φετινός ελληνικός τελικός του Cointreau Margarita Challenge ανέδειξε ταλέντα που ξεχώρισαν για τη δημιουργικότητα και την περιβαλλοντική τους ευαισθησία.
Ο Μάνος Μαντζαρίδης, bartender του NAKED bar στην Αθήνα, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση χάρη στη μοναδική του συνταγή μαργαρίτας που αξιοποίησε στο έπακρο κάθε υλικό, από τη φλούδα μέχρι τον χυμό, αποδεικνύοντας ότι η γεύση και η βιωσιμότητα μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο ποτήρι.
Η κριτική επιτροπή – η Μαριάννα Γκιτσάκη (SURTUKO), ο bartender Θωμάς Μπόκος (CV Distiller) και ο Μιχαήλ-Άγγελος Ζεϊμπέκης (Line Athens) – ανέδειξαν τον Μαντζαρίδη για την τεχνική, τη φαντασία και τη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία του. Έτσι, ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου στη Μαδρίτη, με στόχο να φτάσει στον μεγάλο τελικό στη Γαλλία.
Στην κατηγορία “Best Cocktail Photo στα social media”, διακρίθηκε ο Στέλιος Βλάχος από το Funky Monkey στη Θεσσαλονίκη, εντυπωσιάζοντας με τη φωτογραφική αποτύπωση της δημιουργίας του.
Η μαργαρίτα απέκτησε καινούργια διάσταση – και οι Έλληνες bartenders απέδειξαν πως μπορούν να κατακτήσουν και τον κόσμο!