Ο κορυφαίος chef Daniel Humm στη Μαραθιά!

Ο παγκοσμίου φήμης και πολυβραβευμένος σεφ Daniel Humm, ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, πέρασε τρεις μοναδικές ημέρες στην Τήνο, βυθισμένος στη γαστρονομική φιλοσοφία και την πνευματικότητα του νησιού, έχοντας ως γαστρονομικό του «κέντρο» το περίφημο εστιατόριο Μαραθιά.

Ο Humm και η ομάδα του, στο πλαίσιο του γαστρονομικού τους ταξιδιού σε Ελλάδα και Κρήτη, επέλεξαν την Τήνο για να γνωρίσουν από κοντά την καινοτόμο φιλοσοφία της Μαραθιάς. Ο Μαρίνος Σουράνης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, παρουσίασε στον Humm τις τεχνικές ωρίμανσης ψαριών που έχουν αναδείξει τη Μαραθιά διεθνώς, με κορύφωση το μενού «Ιχθυοσφάγια», όπου κάθε μέρος του ψαριού αξιοποιείται δημιουργικά.

Κατά την παραμονή του, ο Daniel Humm συμμετείχε σε διαδραστικό session με την ομάδα της Μαραθιάς, ξεναγήθηκε σε χώρους ωρίμανσης, γνώρισε τοπικούς παραγωγούς και εξερεύνησε τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού, αλλά και τη μοναδική πνευματικότητα της Τήνου μέσα από επισκέψεις σε ξωκλήσια, τη Μονή Ουρσουλινών και τοπικά πανηγύρια.

Ο Humm δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσήλωση στην ποιότητα, την καινοτομία και τη στήριξη των τοπικών παραγωγών, τονίζοντας πως η Μαραθιά είναι «ένας μικρός παράδεισος γαστρονομίας και αυθεντικότητας» και η Τήνος ένας τόπος πνευματικότητας που αξίζει να ανακαλύψεις ξανά και ξανά.