Ένα νέο σνακ στους δρόμους του Chengdu, στην Κίνα, έχει κλέψει την παράσταση με την ασυνήθιστη εμφάνισή του – μοιάζει με μια μαύρη τούφα ανθρώπινων μαλλιών! Πρόκειται για το Fa Cai ή Fat Choy, μια αποξηραμένη κυανοβακτήρια που έχει παράδοση στην κινεζική κουζίνα. Το Fa Cai αναπτύσσεται σε ερημικές περιοχές όπως το Gansu και η Εσωτερική Μογγολία και ξηραίνεται στον αέρα αμέσως μετά τη συγκομιδή του. Εξαιτίας του σκούρου χρώματος και του νηματοειδούς σχήματός του, θυμίζει μαλλιά και γι’ αυτό οι ντόπιοι το αποκαλούν “φυτικό μαλλί”.
Συνήθως το Fa Cai σερβίρεται σε σούπες σαν μαύρα vermicelli και θεωρείται τυχερό φαγητό για το νέο έτος. Όμως, πρόσφατα οι πωλητές του Chengdu αποφάσισαν να το ψήσουν στη σχάρα, διατηρώντας τη “μαλλιαρή” εμφάνισή του, και να το σερβίρουν με καυτερή σάλτσα. Το αποτέλεσμα; Ένα viral σνακ που, αν και μοιάζει παράξενο, κάνει θραύση στα social media, με influencers να το δοκιμάζουν και να δηλώνουν ότι η γεύση του είναι εξαιρετική.