3)Say yes & get impressed

Η ιστορία της Milk Chocolate Day

O Daniel Peter, ο εφευρέτης της σοκολάτας γάλακτος, γεννήθηκε στο χωριό Moudon, που βρίσκεται στην ορεινή Ελβετία το 1836. Ήταν πολύ καλός φίλος με τον γείτονά του, Henry Nestle, ο οποίος έμενε στο Vevey της Ελβετίας, περίπου το 1843.

Ο Nestle έφτιαχνε παιδικές τροφές στις οποίες χρησιμοποιούσε αυτό που τότε ονομαζόταν “γαλακτώδες αλεύρι”. Σε αυτό το σημείο της ζωής του ο Daniel Peter αναρωτήθηκε, “Γιατί να μην προσπαθήσω να φτιάξω μια σοκολάτα που περιέχει γάλα;”

Αυτή η ιδέα έγινε εμμονή στον νεαρό Daniel. Επιπλέον, συνειδητοποίησε ότι για να πετύχει στην αγορά σοκολάτας, η οποία τότε ελεγχόταν από τους Caliller, Suchard, Kohler και άλλους σικολατοπαραγωγούς, θα έπρεπε να παράγει ένα νέο προϊόν που θα ξεχώριζε και θα γινόταν ευχάριστο και επιθυμητό από τον καταναλωτή.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι η ανάπτυξη της διαδικασίας της παραγωγής σοκολάτας γάλακτος από τον Daniel Peter δημιουργήθηκε στην κοινότητα Vevey όπως επίσης, στο Vevey της Ελβετίας, αναπτύχθηκε και η πρώτη διαδικασία παραγωγής κλασσικής σοκολάτας από τον Francois Louis Cailler, στην ηλικία των 23 ετών, κατά την επιστροφή του στην κοινότητα αυτή από τη Γαλλία και την Ιταλία το 1819.