11)Happy Blueberry Popsicle Day

Πραγματικά πως δεν γνώριζα τόσα χρόνια όλες αυτές τις ημέρες γιορτής και χαράς για τον ουρανίσκο μου, εντύπωση μου κάνει!

Happy Blueberry Popsicle Day λέει σήμερα και εγώ είμαι εδώ για να τη γιορτάσουμε όπως πρέπει. Και επειδή κάποιοι είστε fit, θα σας παρουσιάσω 2 συνταγές για να επιλέξετε την ιδανική για σας…

My way :

2 κούπες μύρτιλα (υπάρχουν συσκευασμένα σχεδόν παντού)

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κούπες γιαούρτι (προτιμήστε με γεύση βανίλια και θα τρελαθείτε από τον συνδυασμό των γεύσεων)

Βάζουμε τα μύρτιλα στο multi μέχρι να έχουν σύσταση σαν smoothie.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μπωλ και ανακατεύουμε με την αγαύη ή το μέλι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια για παγωτό ή σε όποιο φορμάκι θα σας εξυπηρετούσε. Εγώ χρησιμοποίησα αυτά: Φόρμες Παγωτού / Γρανίτας - Skroutz.gr

Όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτοσχέδια φορμάκια:

Σπιτικα παγωτινια με γευση πορτοκαλι-μπανανα | Συνταγες για ολα τα γουστα!

 

Εάν η φόρμα του παγωτού σας έχει υποδοχές για ξυλάκια, μπορείτε να τα τοποθετήσετε πριν από την κατάψυξη – αν όχι, παγώστε για 2 ώρες και στη συνέχεια βάλτε ένα ξυλάκι στη μέση.

Συνεχίστε να παγώνετε για επιπλέον 4-6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Low carb way :

5 κούπες μύρτιλα (χρειαζόμαστε παραπάνω λόγω έλλειψης γιαουρτιού)

4 κουταλιές της σούπας αγαύη ή σιρόπι σφενδαμου

1/2 κούπα νερό

1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

Βάζουμε όλα ταυλικά στο multi (τα μύρτιλα, το νερό, την αγαύη και το λεμόνι). Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηηθούν τα υλικά. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι ακόμα.

Ακολουθούμε τη διαδικασία με τα φορμάκια όπως παραπάνω.

Στείλτε μου τις φωτογραφίες σας αλλά και δικές σας εναλλακτικές συνταγές με βασικό υλικό frozen blueberries, στο email μου claire@sayyescomm.gr