Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
Αρχική Claire's Φτιάξε καφέ να στα πω 3)φτιάξε καφέ να στα πω…

3)φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα σας αγαπημένοι SayYessers!

To πόσο μου αρέσει να ανακαλύπτω νέα πράγματα δεν μπορώ να σας το περιγράψω (κάτι έχετε καταλάβει 2 μέρες τώρα). Το πρώτο animated video του ΕΟΤ για να γνωρίσουν τα παιδιά την Ελλάδα είναι γεγονός! Η πρωτότυπη αυτή παραγωγή απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-15 ετών και σκοπό έχει πέρα από την εκπαίδευση των μικρών μας φίλων στην Ελλάδα, να προβάλει τη χώρα μας διεθνώς.

Η ταινία είναι ύμνος στην προώθηση  των οικογενειακών διακοπών στην πατρίδα μας και φέρει τον τίτλο “o ΧέLLO (Hello) καλωσορίζει τα παιδιά στην Ελλάδα”.

Η επίσημη πρώτη παρουσίασή της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, που διεξάγεται στη Σύρο. Την εκδήλωση παρουσίασης του πρώτου ταξιδιωτικού animated video χαιρέτησαν: Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας.

Κύριο γνώρισμα της ταινίας είναι η αμεσότητα των κινουμένων σχεδίων ώστε να αναδεικνύεται εύκολα και απλά, η χώρα μας ως ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός για όλη την οικογένεια, όπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό, θα απολαύσουν πλήθος δραστηριοτήτων στη θάλασσα, στην ύπαιθρο, στο βουνό και στην πόλη και θα γευτούν την ελληνική κουζίνα. Και φυσικά θα θέλουν να την επισκεφθούν ξανά και ξανά! Η ταινία είναι διαθέσιμη σε τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά αλλά και ελληνικά με στόχο να προβληθεί εκτός από την Ελλάδα και στον απόδημο ελληνισμό.

Ο ΧέLLO (Hello),  ο κεντρικός μας ήρωας εμπνευσμένος από ένα μελανόμορφο αγγείο, ζωντανεύει και αντιπροσωπεύει μια μορφή χαρούμενη, φιλική που κερδίζει αμέσως τα παιδιά και ταυτόχρονα τα προσκαλεί να τον ακολουθήσουν στο ταξίδι του στην Ελλάδα. Οι γονείς είναι παρόντες στην ταινία αλλά με τρόπο διακριτικό, ακολουθώντας το θαυμαστό ταξίδι γνωριμίας των παιδιών τους με τη χώρα.

Το σενάριο απλό, κατανοητό και μάλλον γνώριμο αφού η ιστορία ξεκινάει με τους μικρούς ήρωες να «γνωρίζονται» με τον οδηγό τους, τον ΧέLLO μέσα στο σπίτι τους, σε μια άλλη χώρα και το ταξίδι τους να ξεκινάει μέσα σε ένα σκάφος στη θάλασσα.  Θα περιηγηθούν μέσα από εμβληματικά ιστορικά μνημεία, όπως η Ακρόπολη και το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, αλλά και θα γευτούν νόστιμο και ποιοτικό φαγητό.

Η ταινία δε θα μπορούσε να ολοκληρώνεται αλλιώς παρά μόνο στις υπέροχες και συνάμα ασφαλείς παραλίες της Ελλάδας, όπου τα παιδιά μαζί με τον νέο τους φίλο διασκεδάζουν και απολαμβάνουν τις διακοπές τους γνωρίζοντας καινούρια μέρη και μαθαίνοντας γι’αυτά.

Το πρώτο animated video του ΕΟΤ για να γνωρίσουν τα παιδιά την Ελλάδα

Πάρτε μία μικρή γεύση εδώ