2) φτιάξε καφέ να στα πω…

Bonjorno tutti SayYessers!

Μαζευτείτε, θα απαγγείλω…
Ξέρετε τι γιορτάζουμε την Κυριακή; Όχι; Εγώ είμαι εδώ! Σιγά που θα σας άφηνα έτσι, στην άγνοια…
Την Ημέρα Πεθεράς γιορτάζουμε αγαπημένοι μου και σπεύστε να ευχηθείτε στις απανταχού πεθερούλες όλου του κόσμου. Οκ, μην υπερβάλουμε, αρκεστείτε στη δικιά σας που λογικά θα κάνει για 100!
Λοιπόν, ας δούμε μερικούς τύπους πεθεράς… Οι νύφες και οι γαμπροί ας μην χασκογελάτε, θα έρθει και η σειρά σας…
Η πεθερά – φίλη. Πόσο τυχεροί είστε το αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι! Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν η πεθερούλα είναι ανοιχτόμυαλη, δεν θέλει να γηροκομήσει τα παιδιά της μέχρι να πάνε 50 χρονών και έχει ζήσει τη ζωή της, είναι συνειδητοποιημένη και συμπάσχει μαζί σου όταν της λες ότι ο κανακάρης της δεν τρώει δεύτερη μέρα το ίδιο φαγητό, γιατί το έχει ήδη ζήσει πριν από σένα.

Tip: Έχε στην άκρη του μυαλού σου πως ποτέ στην πραγματικότητα δεν θα γίνει η κολλητή σου και αν τύχει να «πειράξεις» το παιδί της, μάλλον δεν θα το συγχωρέσει και τόσο εύκολα, ακόμα και στο όνομα της φιλίας σας.
Η πεθερά – φίδι. Λένε πως όταν παντρεύεσαι έναν άνθρωπο κατά κάποιον τρόπο παντρεύεσαι και την οικογένειά του. Η αλήθεια είναι πως όσο και να το αποφεύγεις, οι συναντήσεις και η τριβή είναι μονόδρομος. Προσοχή σε αυτό το είδος, γιατί εύκολα η πεθερά – φίδι μεταλλάσσεται σε πεθερά – φίλη και το αντίστροφο απλά για να σε έχει από κοντά, σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
Tip: αν εντοπίσεις την πεθερά φίδι, μην της χαριστείς. Μίλησε στο ταίρι σου, χωρίς ποτέ μα ποτέ να τη βρίσεις, αποστασιοποιήσου και άσε να αναλάβει δράση το σπλάχνο της. Μείνε σε απόσταση και μακριά από το πεδίο της, ή όπου εσύ θεωρείς ασφαλέστερα ώστε να μη σε φτάνει το δηλητήριό της. Ιδανικά κράτα και τον σύντροφο μακριά γιατί, αφού δεν μπορεί να δηλητηριάσει εσένα, δεν της είναι δύσκολο να στραφεί ενάντια ακόμα στο ίδιο της το παιδί.
Η πεθερά – μάλαμα. Κυρά Λίτσα, ήρθε η ώρα, βγαίνεις!!! Όλοι εμείς που πιάσαμε το Joker πεθεράς ας αφήσουμε ένα αμήν ακριβώς σε αυτό το σημείο. Η πεθερά – μάλαμα βοηθάει με τα εγγόνια της σε σημείο να ζει και να αναπνέει για αυτά βάζοντας τα θέλω της σε παρένθεση, δεν σε κακολογεί αν δουλεύεις πολλές ώρες και δεν είναι καθαρό το σπίτι σας ή δεν μαγείρεψες ή δεν έβαλες πλυντήριο. Προσπαθεί με έναν δικό της γλυκό τρόπο να περάσετε έστω και λίγες μέρες μαζί της διακοπές το
Πάσχα – Χριστούγεννα – Καλοκαίρι γιατί σας θέλει κοντά της (όχι για να ελέγχει αλλά για να βοηθήσει αν χρειαστεί), σε περίπτωση διαφωνίας με το ταίρι σου παίρνει το μέρος σου ακόμα και αν έχεις άδικο για να σβήσει τη φωτιά και όχι να τη φουντώσει, σε σταυρώνει κάθε φορά που
φεύγεις ταξίδι και συγκινείται όταν την αποχαιρετάς με τέτοια γλυκύτητα που νιώθεις σαν να είσαι δικό της παιδί. Κάθε μα κάθε Κυριακή (εδώ και 15 σχεδόν χρόνια) μαγειρεύει και μας κάνει το τραπέζι γιατί είναι η χαρά της να μας βλέπει όλους μαζεμένους ακόμα και αν μας έχει δει άλλες 5
φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα. Είναι ο άνθρωπος που θα ζητήσεις βοήθεια και θα κινήσει γη και ουρανό για να σ’ ευχαριστήσει, είναι εκείνη που θα σου πει αφήστε τα παιδιά να πάτε βόλτα ακόμα και αν είναι ράκος από την κούραση, είναι εκείνη που θα σε δει προβληματισμένη, θα σε κοιτάξει βαθιά στα μάτια χωρίς να ρωτήσει, χωρίς να μιλήσει και ξέρεις πως είναι εκεί, βράχος ακλόνητος για όταν είσαι έτοιμος να «της τα πεις».
Για αυτά και για άλλα πολλά, ευχαριστώ! Μεγάλωσες τον σύζυγό μου και τώρα μεγαλώνεις και τα παιδιά μου, πώς θα μπορούσα να μη σου αφιερώσω τη σημερινή μέρα!

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις πεθερές!
Xρόνια πολλά πολλά μα πάρα πολλά στη δική μου, μοναδική, κυρά Λίτσα της καρδιάς μου!
Love You!!!