Ο καλός ο ψήστης!
Tips για να γλείφουν και τα δάχτυλά τους…
-Δεν αλατίζουμε το κρέας πριν το βάλουμε στη φωτιά γιατί στεγνώνει.
-Δεν ψήνουμε το κρέας… κατευθείαν από το ψυγείο. Πρέπει να
περιμένουμε να ξεπαγώσει, για να ψηθεί σωστά και στο εσωτερικό του.
-Το καλό ψήσιμο θέλει και καλή οργάνωση. Τα… εργαλεία πρέπει να βρίσκονται δίπλα μας. Δεν ψάχνουμε γάντια και λαβίδες τελευταία στιγμή γιατί… καήκαμε!
-Δεν ξεχνάμε τη μαρινάδα! Έτσι θα είναι το κρέας ζουμερό.
-Όταν γίνει το κρέας, το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί. Για παράδειγμα την μπριζόλα πρέπει να την αφήσουμε 5-10 λεπτά για να μη χαθούν οι χυμοί της.
Did you know?
Για ψήσιμο στα κάρβουνα…
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας ανακάλυψαν ότι το
μαύρο πιπέρι μπορεί σχεδόν να εκμηδενίσει τον σχηματισμό
ετεροκυκλικών αμινών, που είναι καρκινογόνα χημικά. Γι’ αυτό
συνιστούν να μαρινάρουμε το κρέας σε μίγμα που θα περιέχει μαύρο πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο.
Ρίξτε μια ματιά…
Η Weber Spirit II E-210 GBS Ψησταριά Υγραερίου με 2 καυστήρες είναι σχεδιασμένη κατάλληλα για να μπορεί να χωρέσει σε μικρά μπαλκόνια και βεράντες, αποτελώντας έτσι μια ιδανική επιλογή για ψήσιμο.
https://www.expert-hellas.gr/shop/weber-spirit-ii-e-210-gbs-psistaria-ygraeriou/