Πολύτιμα μαθήματα ζωής από τα στρουμφάκια!

Τα μικρά, περίεργα μπλε πλασματάκια που λέγονται στρουμφάκια δεν μας διασκεδάζουν απλώς… μας δίνουν και μαθήματα ζωής!

Τροφή για σκέψη…

Θυμάστε όταν βλέπαμε Στρουμφάκια που αναγνωρίζαμε τον εαυτό μας σε πολλά από αυτά; Αυτό ήταν κάτι εξαιρετικό! Άλλοτε βλέπαμε τον εαυτό μας στον Γκρινιάρη με τα πολλά παράπονά του, άλλοτε στον Χουζούρη -βασικά κάθε πρωί που δεν θέλαμε να ξυπνήσουμε. Δεν ταυτιζόμασταν πάντα με ένα, με το “καλύτερο”, γιατί δεν ξέραμε να πούμε ποιο είναι το καλύτερο και αυτό τελικά ήταν μεγάλο όφελος: Η σειρά αυτή μας συμφιλίωνε με τον ίδιο μας το εαυτό, μας έκανε να τον αποδεχτούμε, να αγαπήσουμε όχι μόνο τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματά μας, γιατί όλα συνθέτουν αυτό που είμαστε!

Και φυσικά τα στρουμφάκια κατάφερναν κάτι που πολλές φορές μας φαίνεται… βουνό: να συμβιώνουμε αρμονικά με τους γύρω μας!

Χάρη στα Στρουμφ πήραμε ένα πολύ σημαντικό μάθημα: Να σεβόμαστε και να αποδεχόμαστε τον άλλο, όσο διαφορετικός κι αν είναι από εμάς, όσο κι αν διαφωνούμε μαζί του!

Γιατί;

Γιατί ουσιαστικά αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν!

Γιατί κατά βάθος δεν διαφέρουμε όσο νομίζουμε…

Γιατί, κυρίως, όμως όλοι ανεξαιρέτως αξίζουμε την αγάπη, τον σεβασμό και την αποδοχή!

Tip

H δύναμή μας βρίσκεται στην ένωση διαφορετικών στοιχείων, ετερόκλητων! Μαζί πάντα καταφέρνουμε αλλά και μαθαίνουμε περισσότερα μέσα από τις περιπέτειές μας. Τα στρουμφάκια το ξέρουν καλά, γι΄αυτό και συνεχίζουν μαζί να ξεπερνάνε τα εμπόδια!