Η θεωρία του κήπου

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers και καλή εβδομάδα!!!

Σήμερα θα σας πω για τη θεωρία του κήπου. Φανταστείτε το εξής: πριν από πολλά χρόνια, όταν γεννηθήκατε, σας έδωσαν ένα μικρό κομμάτι κήπου για να καλλιεργήσετε ό,τι θέλετε. Καθώς μεγαλώνατε, οι γονείς, οι κηδεμόνες ή οι φροντιστές σας φρόντιζαν αυτό το κομμάτι του κήπου μέχρι που μια μέρα, όταν μεγάλωσες αρκετά, σου παρέδωσαν την ευθύνη αυτού στην όποια κατάσταση τον άφησαν. Δεν είχατε καμία επιλογή για το τι καλλιεργούσαν, πώς το φρόντιζαν, τι είδους νερό ή λίπασμα χρησιμοποιούσαν και αν χρησιμοποιούσαν καθόλου. Στο τέλος, όταν σου δόθηκε αυτός ο κήπος, είχες την επιλογή είτε να συνεχίσεις με το δικό τους τρόπο “καλλιέργειας” ή να τα “ξεριζώσεις” όλα και να ξεκινήσεις από την αρχή. Ο καθένας από μας έχει έναν κήπο, και πραγματικά, ο κήπος κάθε ατόμου είναι απλώς ένα μικρό μέρος ενός ευρύτερου χωραφιού – του κήπου του κόσμου.

Υπάρχουν δύο ειδών “αρχικοί φροντιστές κήπων”. Με απλά λόγια είναι αυτοί που έκαναν καλή δουλειά και αυτοί που δεν έκαναν.

Αυτοί που έκαναν καλή δουλειά σου άφησαν έναν κήπο γεμάτο ανθισμένες καλλιέργειες, ηλιόλουστους ουρανούς και όμορφα χαμόγελα και όταν ανέλαβες είχες την ευθύνη απλά να  θερίσεις τον νόστιμο καρπό της σκληρής δουλειάς τους.

Αυτοί που δεν ήταν επαρκείς όμως, όταν τελικά σου δόθηκε η δικαιοδοσία πάνω στον κήπο σου, έμεινες με ένα στεγνό και ραγισμένο κομμάτι χώματος, το απόθεμα νερού σου ήταν μολυσμένο, ο ουρανός σου ήταν συννεφιασμένος, και τα φυτά σου -όποιοι σπόροι κι αν αποφάσισαν οι κηδεμόνες σου να σου φυτέψουν- ήταν ετοιμοθάνατοι ή ήδη νεκροί καρποί, ή ίσως ακόμη και δηλητηριώδεις καθώς ανθούσαν εις βάρος όλων των άλλων καλλιεργειών. Τώρα έχετε μείνει με σπασμένα εργαλεία χωρίς να γνωρίζετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε και αναμένεται να φροντίσετε τον κήπο σας μόνοι σας.