Ριζότο Μιλανέζε & Σούπα του Εκουαδόρ!

Συνταγές από το Α ως το Ω… by μασούτης

Παίζουμε με το Ρ και το Σ και πάμε ένα ταξιδάκι στον κόσμο…

Ξεκινάμε με Ριζότο Μιλανέζε

Μπορείτε να παραγγείλετε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστούμε γρήγορα, εύκολα και οικονομικά από το eshop.masoutis.gr

Θα χρειαστούμε:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 γρ. MrGrand Ρύζι San Andrea Για Ριζότο

2 κ.σ. MrGrand Ελαιόλαδο Extra Παρθένο

ζωμό κοτόπουλου (περίπου 1 λίτρο)

120 ml Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Κρασί Λευκό Ξηρό

σαφράν (περίπου 20 ίνες)

1 κ.σ. MrGrand Μαργαρίνη

50 γρ. παρμεζάνα

1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

MrGrand Αλατοπίπερο Μύλος

 

 

 

 

Πώς γίνεται:

Βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου σε χαμηλή φωτιά και σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μετά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ξανά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το σαφράν συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε λίγο λίγο στο ρύζι τον ζωμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε τη μαργαρίνη, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Έτοιμο για σερβίρισμα!

Σούπα του Εκουαδόρ (Locro De Papa)

Μπορείτε να παραγγείλετε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστούμε γρήγορα, εύκολα και οικονομικά από το eshop.masoutis.gr

Θα χρειαστούμε (για 5 μερίδες):

2 κ.σ. MrGrand Μαργαρίνη

MrGrand Σκόρδο

3/4 φλιτζανιού ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κύβους

3/4 κ.γ. MrGrand Κύμινο Τριμμένο

MrGrand Πιπέρι Μαύρο Μύλος

650γρ. ξεφλουδισμένες πατάτες κομμένες σε κύβους

4 φλ. ζεστό νερό

MrGrand Αλάτι Θαλασσινό Μύλος

3/4 φλ. ζεστό MrGrand Γάλα Υψηλής Θερμικής Επεξεργασίας Πλήρες 3,5%

2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1/3 φλ. MrGrand Mozzarella Τριμμένη

 

 

 

Πώς γίνεται:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη μαργαρίνη και αφήνουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το κύμινο και λίγο μαύρο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμύδια, ρίχνουμε λίγο σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν για περίπου 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το ζεστό νερό μαζί με το αλάτι και σιγοβράζουμε, σκεπάζοντας την κατσαρόλα, για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αφαιρούμε το καπάκι και με ένα ραβδομπλέντερ (ή πρέσα πατάτας χειρός), πολτοποιούμε μόνο τις μισές περίπου πατάτες.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει η σούπα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το τυρί και τον κόλιανδρο.

Tip

Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με επιπλέον τυρί, κόλιαντρο, αβοκάντο κομμένο σε κύβους και μαύρο πιπέρι.