Χοιρινό με καραμελωμένα μήλα και κρεμμύδια & Ψαρονέφρι με μανιτάρια!

Χ και Ψ και λίγο πριν το τέλος… πάμε να ετοιμάσουμε δύο πιάτα που ταιριάζουν πολύ στο γιορτινό τραπέζι και θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους σας.

Μπορείτε να παραγγείλετε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστούμε γρήγορα, εύκολα και οικονομικά από το eshop.masoutis.gr

Χοιρινό με καραμελωμένα μήλα και κρεμμύδια

Θα χρειαστούμε:

3 κιλά μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο (με την πέτσα του)

6 κ.σ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Ελαιόλαδο Κλασικό

MrGrand Αλατοπίπερο Μύλος

MrGrand Θυμάρι

3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

3 κόκκινα μήλα κομμένα σε φέτες

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Πώς γίνεται:

Αλείφουμε το ρολό μπούτι με ελαιόλαδο και χαράζουμε την πέτσα σε τετραγωνάκια. Βάζουμε αλατοπίπερο. Τοποθετούμε το μπούτι σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε από όλες τις πλευρές. Όταν δημιουργηθεί κρούστα και ψηθεί καλά, βγάζουμε το ταψί και τοποθετούμε τις φέτες κρεμμυδιών. Στη συνέχεια, καλύπτουμε το κρέας με τις φέτες μήλων. Περιχύνουμε τώρα το σιρόπι σφενδάμου πάνω από το μήλο και βάζουμε ξανά το ταψί στον φούρνο για μισή ώρα περίπου. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι, το κόβουμε και σερβίρουμε.

Tip

Tαιριάζει πολύ με μελωμένες baby πατάτες φούρνου. Χρησιμοποιήστε Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Μέλι Ανθέων Θάσου.

 

Ψαρονέφρι με μανιτάρια!

Θα χρειαστούμε:

2 κομμάτια ψαρονέφρι

500 γρ. MrGrand Μανιτάρια Τεμαχισμένα

100 ml Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Κρασί Λευκό Ξηρό

MrGrand Θυμάρι

1 ξερό κρεμμύδι

MrGrand Σκόρδο Τριμμένο

λίγο μαϊντανό

5 κ.σ. Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο ΠΟΠ Καλαμάτας Μασούτης Από Τον Τόπο Μας

MrGrand Αλατοπίπερο Μύλος

Πώς γίνεται:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Πλένουμε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψαρονέφρι μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι με το ψαρονέφρι τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μετά προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγομαγειρεύουμε το ψαρονέφρι για 10-15 λεπτά ακόμα. Στο τέλος προσθέτουμε τον  μαϊντανό. ‘Ετοιμο!