Πώς είναι ο τέλειος άνδρας σήμερα;

O τέλειος-εμφανισιακά- άνδρας εξελίσσεται συνεχώς, καθώς αλλάζουν τα πρότυπα ομορφιάς. Πάμε να δούμε πώς είναι λοιπόν ο… τέλειος άνδρας των τελευταίων ετών!

Θυμάστε τη στερεοτυπική ανδρική αισθητική που θέλει τον άνδρα πολύ αρρενωπό; Αυτό το πρότυπο απέχει αρκετά από τον τέλειο άνδρα του σήμερα.

Η γενιά Z είναι υπέρμαχος του ανδρόγυνου. Το Ιnstagram και το Tik Tok συμβάλλουν πολύ στα νέα πρότυπα ομορφιάς. Ο καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Alexander Edmonds, επισημαίνει ότι εξαιτίας της δουλείας και της αποικιοκρατίας, οι δυτικές εικόνες του όμορφου άνδρα ήταν πάντα πολύ λευκές. Τώρα όμως που η συμπερίληψη και η αποδοχή είναι έννοιες που πρωταγωνιστούν, το… τέλειο δεν έχει περιορισμό χρώματος…

Ο… παλιός έχει ακόμα ζήτηση!

Οι άνδρες με μεσογειακή ομορφιά φαίνεται πως δεν χάνουν την αίγλη τους, καθώς θεωρούνται διαχρονικά γοητευτικοί. Δηλαδή το “ψηλός, μελαχρινός” εξακολουθεί να έχει μεγάλη πέραση. Σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο Shafee Hassan, “οι μεσογειακοί άνδρες έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα στο να έχουν σκούρα φρύδια και σκούρες τρίχες στο πρόσωπο”. Τα παραπάνω συνδέονται με την αρρενωπότητα γι’ αυτό θεωρούνται ελκυστικοί.

Ήξερες ότι…

Ο όρος “αισθητική” χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Γερμανό Αλεξάντρ Μπάουμγκαρντεν, που άνοιξε τον δρόμο σε έναν κλάδο με κεντρικό θέμα τη φύση της ομορφιάς και της τέχνης.