Ένα ολοκαίνουριο beach restaurant ήρθε να μας συστήσει εκ νέου στην κουζίνα των παιδικών μας χρόνων με island-chic διάθεση πάνω στη χρυσή άμμο της Astir Beach.
Ως «απλό» σύμφωνα με το λεξικό της Νέας Ελληνικής ορίζεται μεταξύ άλλων το «το μη πολύπλοκο, το ανεπιτήδευτο, το μη έχον περιττά στοιχεία ή χαρακτηριστικά». Το APLÓ Restaurant μόλις άνοιξε τις πόρτες του σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, πάνω στη χρυσή άμμο και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά της Astir Beach, για να μας συστήσει σε ένα ανεπιτήδευτο γευστικό σύμπαν, όπου οι νοσταλγικές μνήμες των παιδικών μας χρόνων συναντούν τα καλύτερα τοπικά υλικά από κάθε γωνιά της χώρας μας, ώστε να μεταμορφωθούν σε εμπνευσμένα πιάτα που θα μιλήσουν τόσο στον ουρανίσκο όσο και στην ψυχή μας.
Ο ταλαντούχος και καταξιωμένος Executive Chef Στράτος Καλαθάκης και η ομάδα του
αναλαμβάνουν το «δύσκολο» έργο να δημιουργήσουν κάτι που πολλοί έχουν υποσχεθεί αλλά λίγοι έχουν κατορθώσει: μία κουζίνα τόσο αληθινή όσο εκείνη της μαμάς μας και συνάμα τόσο επίκαιρη όσο απαιτείται στο σύγχρονο γαστρονομικό γίγνεσθαι. Έτσι στο άκρως καλοκαιρινό σκηνικό του APLÓ, όπου ο κατάλευκος καμβάς χρωματίζεται μόνο από προσεκτικά επιλεγμένα φυσικά υλικά στο χρώμα της άμμου, του καλαμιού, της ψάθας και του ξύλου, ερχόμαστε από το πρωί έως το βράδυ για να απολαύσουμε γεύσεις που πατάνε γερά στο χθες αλλά ατενίζουν με σιγουριά το αύριο. Εδώ «απλό» δεν σημαίνει «απλοϊκό», σημαίνει «αυθεντικό, αληθινό, τίμιο και ανεπιτήδευτο».
Το APLÓ δεν είναι ένα ακόμη beach restaurant, είναι μία εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στο ομορφότερο location της Αττικής με οδηγό τη γεύση και πρωταγωνιστή την κορυφαία πρώτη ύλη.
Τα πιάτα αφηγούνται μικρές ιστορίες από κάθε γωνιά της χώρας μας και γίνονται το επίκεντρο σε ένα τραπέζι γύρω από το οποίο μαζεύονται οικογένειες, ζευγάρια, φίλοι και παρέες για να περάσουν καλά και να δημιουργήσουν νέες υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις με τα πόδια τους θαμμένα στη ζεστή άμμο και το ηλιοβασίλεμα να γίνεται το ιδανικό φόντο στο τέλος μίας ακόμη μαγικής μέρας.