National Mushroom Day την Κυριακή (15/10) και θα φτιάξουμε σουβλάκια μανιταριών. Τόσο εύκολα και τόσο νόστιμα που θα θέλετε να τα φτιάχνετε κάθε μέρα!
Θα χρειαστούμε:
900 γρ. μανιτάρια, κομμένα κατά μήκος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. αλατοπίπερο
1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι (προαιρετικά)
Πώς γίνεται:
– Aναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια.
– Μαρινάρουμε τα κομμένα μανιτάρια στο μείγμα για 30 λεπτά. Στο μεταξύ, μουλιάζουμε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (για να μην καούν κατά το ψήσιμο).
– Σουβλίζουμε τα μανιτάρια, τα βάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο γκριλ (περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά).
– Αφού ψηθούν, τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.