Ερευνητές από την Ιαπωνία μετά από σχετική μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά τυρί είχαν καλύτερη βαθμολογία στα γνωστικά τεστ.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι καταναλώνουν συχνά τυρί κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν άνοια. Το τυρί μπορεί να περιέχει θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, ωστόσο απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, δήλωσαν οι επιστήμονες.
Πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Εθνικό Κέντρο Γηριατρικής και Γεροντολογίας στο Obu, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα, η μεσογειακή διατροφή, η πρόσληψη γαλακτοκομικών και η μέτρια κατανάλωση κρασιού μπορούν να καθυστερήσουν ή ακόμα και να αποτρέψουν την άνοια και τη γνωστική έκπτωση.