No More Zero Days

Καλημέρα SayYesser!!!

Είναι κάποιες μέρες που νιώθω εντελώς άδεια. Συνήθως είναι μέρες που έχω κουραστεί αρκετά σωματικά ή ψυχολογικά ή και τα δύο. Είναι οι μέρες που το τρίπτυχο ενέργεια, διάθεση, έμπνευση με έχει εγκαταλείψει για τα καλά. Σήμερα είναι μία τέτοια μέρα.

Σηκώθηκα λοιπόν το πρωί με παρακίνηση σε επίπεδο μηδέν. Έτσι είχα δύο επιλογές: η μία ήταν να κουκουλωθώ με το πάπλωμα και να προσποιηθώ την άρρωστη ή να σφίξω τα δόντια και να ακολουθήσω τον κανόνα “No more Zero Days” (όχι πια χαμένες μέρες).

Αποφάσισα να σηκωθώ και να κάνω το δεύτερο, να ακολουθήσω τον κανόνα.
Ο κανόνας; Είναι όσο απλός ακούγεται: καμία μέρα χαμένη. Κάθε μέρα απλά κάνε κάτι! Οτιδήποτε! Κάνε το ελάχιστο που μπορείς για τον στόχο που έχεις θέσει!
Για παράδειγμα, θέλεις κάποια στιγμή να γράψεις ένα βιβλίο αλλά δεν έχεις καθόλου έμπνευση; Γράψε απλά μία πρόταση. Θέλεις να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση αλλά δεν έχεις καμία διάθεση σήμερα για γυμναστική; Κάνε απλά ένα push up. Το σπίτι σου είναι χάος και πραγματικά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Βάλε μόνο ένα πλυντήριο. Απλά κάνε κάτι, όσο μικρό και αν σου φαίνεται αυτό. Ακόμα και αυτό το ελάχιστο είναι σημαντικό και θα το βρεις μπροστά σου.

Tip of the Day: Ποιος είναι όμως ο στόχος σου; Εγώ είμαι εδώ για σένα για να σε ξεμπλοκάρω. Τα βήματα είναι τρία και είναι απλά: Βήμα 1 Αποφάσισε τι θέλεις. Βήμα 2 Αποφάσισε την ελάχιστη δράση που θα κάνεις ακόμα και στα δύσκολα. Βήμα 3 Δεσμεύσου να το κάνεις ακόμα κι αν όλα γύρω σου καταρρέουν. Αν ακολουθήσεις αυτό τον κανόνα, ακόμα και οι Zero Days σου θα συμβάλλουν τελικά στην επίτευξη του στόχου σου!