Απλό, χορταστικό και νόστιμο φαγητό σε ένα μόνο σκεύος! Πάμε να φτιάξουμε πανεύκολα ψητά λουκάνικα με λαχανικά.
Θα χρειαστούμε:
2 φλ. πατάτες κομμένες σε κύβους του 1 εκ. (προαιρετικά baby red πατάτες)
3 φλ. πράσινα φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
2 φλ. μπρόκολο σε μπουκίτσες
1 1/2 φλιτζάνι πιπεριές κομμένες σε φέτες
400γρ. καπνιστό λουκάνικο σε φέτες του 1 εκ.
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (αν μας αρέσουν τα καυτερά)
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.σ. αποξηραμένος μαϊντανός
Αλάτι & πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
φρέσκο μαϊντανό
τριμμένη παρμεζάνα
Πώς γίνεται:
– Είναι σημαντικό να έχουμε προετοιμάσει τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες για να μαγειρευτούν όλα με τον ίδιο ρυθμό.
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα πολύ μεγάλο ταψί (το μεγάλο ταψί του φούρνου) και αφήνουμε στην άκρη.
– Βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα λουκάνικα στο ταψί με τη λαδόκολλα. Ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο, όλα τα καρυκεύματα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
– Με τα χέρια μας ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα καρυκεύματα. Απλώνουμε όλα τα υλικά ομοιόμορφα ώστε να μην επικαλύπτονται (θα βράσουν αντί να γίνουν ψητά και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μαγειρέματος).
– Ψήνουμε για 15 λεπτά, βγάζουμε από τον φούρνο και ανακατεύουμε/γυρνάμε τα λαχανικά και τα λουκάνικα. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τραγανά και τα λουκάνικα να ροδίσουν.
– Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο μαϊντανό. Τρώγονται σκέτα ή πάνω από μαγειρεμένο ρύζι.