Η μέθοδος 369

Καλημέρα SayYesser!!!

Λίγο πολύ τα έχουμε πει ουκ ολίγες φορές εδώ για τους τρόπους που μπορούμε να εκδηλώνουμε τις επιθυμίες μας αλλά και να τις πραγματοποιούμε. Μια μέθοδος που είναι εξαιρετικά δημοφιλής τελευταία είναι η μέθοδος 369.

Η μέθοδος 369 λοιπόν περιλαμβάνει την καταγραφή του τι θέλουμε να συμβεί και να το εκδηλώνουμε τρεις φορές το πρωί, έξι φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και εννέα φορές το βράδυ, κάτι σαν αντιβίωση.

Αυτή η μέθοδος έγινε δημοφιλής στο TikTok (αλίμονο), με τα βίντεο με το hashtag “369method” να συγκεντρώνουν πάνω από 165 εκατομμύρια προβολές συνολικά. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να βρούμε ανθρώπους στην εφαρμογή που ισχυρίζονται ότι η τεχνική τους έχει βοηθήσει να δημιουργήσουν νέες σχέσεις, να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και πολλά άλλα.

Ο διάσημος εφευρέτης Νίκολα Τέσλα είναι αυτός που για πρώτη φορά σκέφτηκε ότι το τρία, το έξι και το εννέα είναι οι ισχυροί αριθμοί του 20ού αιώνα, καθώς πίστευε ότι αυτοί οι θεϊκοί αριθμοί ήταν το κλειδί για το ξεκλείδωμα του σύμπαντος.

Εκτός από τους αριθμούς, η πρακτική 369 ακολουθεί τον νόμο της έλξης, ο οποίος δηλώνει ότι τείνουμε να προσελκύουμε αυτό στο οποίο δίνουμε την προσοχή μας, καθώς όταν εστιάζουμε σε αυτό που επιθυμούμε, ειδικά με τόσο συνεπή τρόπο, βοηθάμε τον εγκέφαλό μας «να βρει αυτό που ψάχνει και επομένως [να γίνει] πιο πιθανό να μαγνητίσουμε τις επιθυμίες μας και να γίνουν πράξη.

Η μέθοδος 369 συνδυάζει την αριθμολογία και τον νόμο της έλξης. Εδώ είναι η σημασία κάθε αριθμού στην ακολουθία:

  • Το 3 αντιπροσωπεύει τη σύνδεσή μας με την πηγή ή το σύμπαν και τη δημιουργική μας έκφραση
  • Το 6 αντιπροσωπεύει την εσωτερική μας δύναμη και αρμονία
  • Το 9 αντιπροσωπεύει την εσωτερική μας αναγέννηση (όπως το να αφήσουμε ό,τι δεν μας εξυπηρετεί πλέον και να μετατραπούμε σε αυτό που γινόμαστε)

Πριν ξεκινήσεις να μουρμουράς σαν τον παλαβό πρέπει πρώτα να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις και τότε να το εκδηλώσεις. Μόλις το καταλάβεις, ήρθε η ώρα να καταλήξεις σε μια επιβεβαίωση. Για παράδειγμα, αν θέλεις να δηλώσεις πως θέλεις χρήματα, η δήλωσή σου θα μπορούσε να είναι “Θα λάβω ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.”

  1. Γράφουμε τη δήλωσή μας τρεις φορές μόλις ξυπνήσουμε το πρωί.
  2. Γράφουμε ξανά τη δήλωσή μας έξι φορές το απόγευμα.
  3. Και τέλος αν δεν μας έχουν μπουζουριάσει για Δρομοκαΐτειο,  γράφουμε τη δήλωσή μας εννέα φορές πριν πάμε για ύπνο.

Λαμβάνουμε υπόψη ότι αυτή η μέθοδος (και οποιαδήποτε μέθοδος εκδήλωσης) προφανώς και θα λειτουργήσει πιο εύκολα όταν αναλάβουμε και λίγη δράση. Για παράδειγμα δεν κάνουμε αυτή τη λίστα και μετά ξαπλώνουμε στον καναπέ και περιμένουμε. Πρέπει να συνδημιουργήσουμε με το σύμπαν, να αναζητήσουμε ευκαιρίες για δράση που θα μας οδηγήσουν εκεί που θέλουμε.

Tip of the Day: To δοκίμασα!!! Σιγά που θα το άφηνα θα μου πεις, όμως το έκανα στην πιο light εκδοχή του και πραγματικά λειτουργεί! Κάθε μέρα επί μία εβδομάδα δήλωνα και έγραφα ότι νιώθω ευγνωμοσύνη. Μετά από λίγες μέρες παρατήρησα ότι είχα πιο θετική διάθεση και με “έπιασα” να παρατηρώ απλά καθημερινά πράγματα για τα οποία ήμουν ευγνώμων και απλά δεν τα είχα προσέξει.

Τώρα, είναι σαν ο εγκέφαλός μου να ψάχνει πράγματα για τα οποία να είμαι ευγνώμων, για να ενισχύσει αυτή την υποσυνείδητη πεποίθηση που έχω ενσταλάξει. Τώρα, για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν πιάνει η συγκεκριμένη μέθοδος, αν η δήλωσή σου έχει να κάνει με το αν θα γυρίσει ο γκόμενος όμως για μένα που έχω και ένα βαρβάτο αυτοάνοσο και οι σκέψεις μου συνδέονται άμεσα με τον πόνο μου, ήταν μία καλή απόδειξη ότι υπάρχει δύναμη στο να δίνουμε σε ορισμένες σκέψεις περισσότερη προσοχή από άλλες και με ένα μαγικό τρόπο όλα να μοιάζουν λίγο καλύτερα.
Και αφού ό,τι δηλώσεις είσαι, εσένα ποια είναι η δήλωση σου προς το σύμπαν;