ΕΛ.ΑΣ το μεγαλείο σου -κυριολεκτικά…

Καλημέρα SayYesser!!!

Μία απώλεια ταυτότητας με οδήγησε στο τμήμα -που είχα βγάλει την προηγούμενη, μετά από 15 χρόνια σχεδόν. Φαινομενικά τα πάντα στο τμήμα ήταν ίδια καθώς παρέμενε βρώμικο, με χαλασμένα έπιπλα, σκισμένους καναπέδες και καρέκλες χωρίς ροδάκια, άπειρη χαρτούρα και φυσικά, τον τοίχο κοσμούσαν μουτζουρωμένα χαρτιά Α4 με οδηγίες προς ναυτιλομένους… που κανένας δεν μπήκε στον κόπο να εκτυπώσει νέα αλλά αρκέστηκε να τα διορθώσει πολλές φορές από πάνω…

Και όμως κάτι είχε αλλάξει!

Τα νέα παιδιά που στελεχώνουν πλέον τα τμήματα φέρνουν μαζί τους και έναν άλλο αέρα, αυτόν της φρεσκάδας και της αισιοδοξίας. Νέοι άνθρωποι, με παιδεία, τρόπους, όρεξη για δουλειά, μια εικόνα που έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τους τραχανοπλαγιάδες τότε 50άρηδες, τους παλαιάς κοπής με το τσιγάρο στο στόμα, τα ξεκούμπωτα λαδωμένα πουκάμισα και την αναίδεια κάτω από τη γλώσσα που είχα συναντήσει στους ορόφους τότε. Χρειάστηκαν μόλις 15 χρόνια για να φύγει όλη αυτή η “σκάρτη” φουρνιά και να πνεύσει επιτέλους ένας νέος αέρας κατάρτισης και διάθεσης για εξυπηρέτηση του κοινού, από τη νέα γενιά πλέον που απαρτίζει την Ελληνική Αστυνομία.

Διαπίστωση; Οι τωρινοί 45άρηδες αξιωματικοί δεν έχουν καμία σχέση με τους τότε ανωτέρούς τους και αυτό για μένα είναι μόνο καλό. Η Ελληνική Αστυνομία χρειάζεται ανθρώπους με ζήλο, με γνώσεις, με παιδεία, με ευγένεια και με χαμόγελο. Ρε παιδί μου, πως να στο πω, πήγα, έκανα τη δουλειά μου γρήγορα, με υποδέχτηκαν με χαμόγελο και χιούμορ και αφού τελειώσαμε ο καθένας επέστρεψε στη ζωούλα του με μόνη διαφορά ότι η θετική εντύπωση που μου έκαναν με κράτησε κεφάτη ως το σπίτι. Γιατί; Επειδή είχαν την προδιάθεση να λύσουν τη δική μου “υπόθεση” και να πάνε στην επόμενη, απλά όμορφα και ωραία χωρίς να προβάλουν ένα σκασμό εμπόδια, να φυσάνε, να ξεφυσάνε και τελικά να σιχτιρίζουμε αμφότεροι.

Tip of the Day: Δεν εθελοτυφλώ, πάντα και παντού υπάρχουν εξαιρέσεις όμως αυτό συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα, σωστά; Έχω να σου πω εγώ ιστορίες για σκάρτους ανθρώπους από τον κλάδο μου που θα τραβάς τα μαλλιά σου!

Όμως πες μου, εσύ έχεις νιώσει πως κάτι αλλάζει -τουλάχιστον γραφειοκρατικά- στην Ελληνική Αστυνομία; Έχεις καταλάβει την αλλαγή προς το καλύτερο για τους πολίτες, σε ότι αφορά την εξυπηρέτησή μας; Έχεις αντίστοιχες καλές ή κακές εμπειρίες; 

Περιμένω τις απαντήσεις σου με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον!