Το φαινόμενο Coolidge

Καλημέρα SayYesser!!!

Είναι μερικά άρθρα όπως αυτό με την αναβλητικότητα αλλά και το χθεσινό -με τη φίλη μας πια Miley, που χτυπάνε φλέβα και τα μηνύματά σας πραγματικά είναι πολλά, μα πάρα πολλά!!!

Πολλοί από σας (άντρες κυρίως) μου στείλατε μηνύματα για να αναλύσουμε σε επόμενο καφέ το φαινόμενο Coolidge. Για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα ακούσει ποτέ ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής δεν ήξερα πως υπήρχε επίσημο όνομα για τον λόγο που κάποιος κερατώνει…

Αν κάτι “φωτογραφίζει” αυτό το φαινόμενο, είναι η φράση: “δείξε μου την πιο όμορφη γυναίκα και θα σου δείξω τουλάχιστον έναν άντρα που δεν τον έλκει ερωτικά”.
Ναι, όπως κατάλαβες κατά πλειοψηφία το “Coolidge” είναι αντρικό φαινόμενο…

Το φαινόμενο Coolidge λοιπόν συνδέεται με την έλξη που νιώθουμε προς την “καινοτομία” όταν πρόκειται για σεξ. Με απλά λόγια το φαινόμενο Coolidge αφορά το γεγονός ότι αισθανόμαστε μεγαλύτερη έλξη όταν ένας νέος σεξουαλικός σύντροφος εμφανίζεται στη σκηνή. Η ύπαρξή του έχει αποδειχθεί τόσο στον άνθρωπο όσο και σε άλλα θηλαστικά.

Η βιολογική εξήγηση υποδηλώνει ότι, δεδομένης της πιθανότητας μιας νέας σεξουαλικής σχέσης με έναν νέο ή διαφορετικό σύντροφο, τα επίπεδα ντοπαμίνης μας αυξάνονται. Αυτή η αύξηση κάνει τον ενθουσιασμό μας μεγαλύτερο και στο τέλος υποκύπτουμε.

Πίσω από το φαινόμενο Coolidge κρύβεται ένα περίεργο γεγονός που εξηγεί την προέλευσή του. Αναφέρεται ότι έλαβε χώρα τη δεκαετία του 1920, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Calvin Coolidge, επισκέφθηκε μια φάρμα με τη σύζυγό του Grace.

Η Grace παρατήρησε ότι υπήρχε ένας κόκορας πολύ ενεργός σεξουαλικά, αυτό της κίνησε την περιέργεια και ρώτησε τον αγρότη: «Πόσες φορές την ημέρα ζευγαρώνει αυτός ο κόκορας;» Ο αγρότης απάντησε: «Δεκάδες».

Τότε η γυναίκα του Coolidge, γοητευμένη από την απάντησή του, ζήτησε όλο νόημα από τον αγρότη να το πει στον άντρα της. Ο αγρότης το έκανε και ο πρόεδρος ρώτησε: «Πάντα με την ίδια κότα;» για να πάρει απάντηση: «Όχι, όχι, με διαφορετικές κότες». «Τότε αυτό να πείτε στην κυρία Coolidge», κατέληξε ο πρόεδρος. Από αυτό το ανέκδοτο, που πολλοί κατάλαβαν ως αστείο, προέκυψε το αποτέλεσμα που φέρει το όνομα του προέδρου, το φαινόμενο Coolidge.

Πώς το φαινόμενο Coolidge επηρεάζει τις σχέσεις; Μερικοί συγγραφείς ισχυρίζονται ότι αυτό το φαινόμενο κρύβεται πίσω από πτυχές όπως η απιστία ή το γεγονός ότι υπάρχουν όλο και περισσότερα ζευγάρια που αποφασίζουν να ξεκινήσουν ανοιχτές σχέσεις, ξεφεύγοντας έτσι από την παραδοσιακή μονογαμία.

Tip of the Day: Όποιος δεν έχει απατήσει ή δεν τον έχουν απατήσει ποτέ να κάνει ένα βήμα μπροστά… Ναι, αυτό φαντάστηκα και εγώ…
Όμως για να σου μιλήσω και λίγο σοβαρά, θα σου πω κάτι που μου έλεγε η γιαγιά μου: όταν κάτι δεν έχει μέλλον, φρόντισε να αλλάξεις το παρόν και όχι να ζεις σε παράλληλο σύμπαν…