Προστατευόμαστε από τον πρώτο ήλιο του Μάρτη με μαρτάκια από τα Παιδικά Χωριά SOS

Καλημέρα SayYesser!

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον Μάρτη, τον πρώτο μήνα της Άνοιξης και δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ νιώθω ήδη πιο αισιόδοξη για όσα θα έρθουν.

Κάθε χρόνο θυμάμαι από πολύ μικρή τέτοια εποχή να διαλέγω το μαρτάκι μου με πολλή χαρά. Φέτος λοιπόν διάλεξα το μαρτάκι μου από το το e-shop των Παιδικών Χωριών SOS και σου προτείνω να κάνεις κι εσύ το ίδιο! Προστατευόμαστε από τον πρώτο ήλιο του Μάρτη με μαρτάκια από τα Παιδικά Χωριά SOS που μπορείς να βρεις εδώ και παράλληλα βοηθάμε τα παιδιά και τις οικογένειες που υποστηρίζουν σε όλη την Ελλάδα. Η στήριξη όλων μας είναι πολύτιμη. Με ένα απλό κλικ, μπορούμε να επιλέξουμε από μια σειρά σχεδίων και να αποκτήσουμε το δικό σας μαρτάκι, στηρίζοντας το πολύτιμο έργο των Παιδικών Χωριών SOS, ώστε κάθε παιδί να μεγαλώνει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.

Ξέρεις τι συμβολίζει το μαρτάκι;

Σύμφωνα με την παράδοση τα μαρτάκια προστατεύουν το πρόσωπο από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, αλλά και από το «κακό μάτι». Στο τέλος του Μάρτη τα αφήνουμε σε κάποιο κλαδάκι, για να τα πάρουν τα χελιδόνια και να φτιάξουν τη φωλιά τους.

Το έθιμο έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες φορούσαν το ερυθρόλευκο βραχιολάκι, ενώ οι αρχαίες Ελληνίδες στόλιζαν με αυτό και το άγαλμα της Αθηνάς. Το έθιμο του Μάρτη με το πέρασμα των χρόνων διαδόθηκε στις βαλκανικές χώρες.
Τα μαρτάκια εξελίχθηκαν και έγιναν όμορφα βραχιολάκια αλλά παρέμειναν ένα αγαπημένο έθιμο που φέρνει αισιοδοξία, αφού συνδέεται με την ελπίδα για τις καλές μέρες που θα έρθουν!

Tip of the Day: Όταν προσφέρεις, πάντα εισπράττεις! Η ικανοποίηση και η χαρά που παίρνουμε κάθε φορά που προσφέρουμε κάτι σε κάποιον που το χρειάζεται είναι πολύ μεγάλη ανταμοιβή!

Επισκέψου το e-shop των Παιδικών Χωριών SOS εδώ και γίνε μέρος αυτού του υπέροχου ταξιδιού αγάπης και αλληλεγγύης.

@sosvillagesgr #sosvillagesgr #nochildalone