150 χρόνια Μεγάλη Βρεταννία

Καλημέρα SayYesser!!!

Μου αρέσει πολύ να μοιράζομαι μαζί σου νέα και δραστηριότητες που πραγματικά αξίζουν την προσοχή μας!
Εάν είσαι στην Αθήνα πρέπει οπωσδήποτε να πας στην έκθεση «Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience» που σηματοδοτεί παράλληλα και την έναρξη των εορτασμών για τα 150 Χρόνια λειτουργίας του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρεταννία” (ναι με 2 ν).
Το επισκέφθηκα που λες, τη Δευτέρα που μας πέρασε και πραγματικά ενθουσιάστηκα!

Μέσα από ένα διαδραστικό υπερθέαμα με επίκεντρο τον επισκέπτη, που συνδυάζει εικόνες, ήχους και διηγήσεις, η έκθεση ταξιδεύει στην ιστορία της Μεγάλης Βρεταννίας. Δημιουργώντας ένα φαντασιακό και πολυδιάστατο περιβάλλον με τη χρήση projection mapping σε πολλαπλές επιφάνειες, ξεκινά γυρνώντας το ρολόι 150 χρόνια πίσω.

Με αφετηρία το 1874, έτος ίδρυσης του ξενοδοχείου και μέσα από σπάνια ντοκουμέντα και ξεχωριστά πρωτοσέλιδα εποχής, αναδεικνύεται βήμα-βήμα η εντυπωσιακή πορεία της Μεγάλης Βρεταννίας μέχρι σήμερα, παράλληλα με κομβικές στιγμές της ιστορικής εξέλιξης της χώρας. Το ήξερες ότι το ξενοδοχείο είχε αναγκαστεί να αλλάξει όνομα λόγω της δυσμένειας που επικρατούσε για τους Άγγλους; Ήξερες πως προσπαθώντας να σκοτώσουν τον Τσώρτσιλ είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά στο ξενοδοχείο ικανά να ισοπεδώσουν όλο το τετράγωνο;

Το 1894 ο Ευστάθιος Λάμψας οδηγεί το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην κορυφή καθώς γίνεται και επίσημα χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων και έτσι η πρώτη ελληνική ολυμπιακή επιτροπή συνεδριάζει πλέον στις αίθουσες της. Το 1929 με την ίδρυση του ΕΟΤ το ξενοδοχείο πλέον αποτελεί σύμβολο ανάπτυξης του κλάδου της φιλοξενίας στη χώρα ενώ η συγκρότηση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στον 5ο όροφο το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κατά την επιστροφή του από την εξορία και οι περίφημες χοροεσπερίδες είναι μερικές από τις πολλές στιγμές-ορόσημα για την πολιτική, κοινωνική και αστική ζωή της χώρας. Η έκθεση «Ένα ταξίδι στο χρόνο: The Immersive Experience» αφηγείται όλα εκείνα που καθιστούν τη Μεγάλη Βρεταννία, τη ναυαρχίδα της ελληνικής φιλοξενίας, αλλά και ένα σύμβολο της αστικής ζωής της χώρας.

Tip of the Day: Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκράτηση θέσης μέσω eventora.gr.

Προβολές πραγματοποιούνται καθημερινά στα ελληνικά και στα αγγλικά. Λήξη έκθεσης την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου!!! Αλήθεια σου το λέω, αξίζει!