Εγώ ανήκω σε μένα, εσύ;

Καλημέρα SayYesser!!!

Όσο και να το αρνούμαστε όλοι μας θέλουμε να ταιριάζουμε κάπου. Είναι στο DNA μας να θέλουμε, να νιώθουμε και να είμαστε αποδεκτοί. Έτσι προσπαθούμε να ταιριάξουμε με όλα τα πρέπει και τα θέλω …των άλλων.
Παντρευόμαστε τον άνθρωπο που εγκρίνουν οι γύρω μας και που ίσως εμείς τελικά δεν θα επιλέγαμε, ακολουθούμε σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία που άλλοι μας υπέδειξαν και αν ρωτήσεις μάλλον δεν ήταν και από τις πρώτες μας επιλογές. Τις περισσότερες φορές λέμε ναι απλά για να μην κακοκαρδίσουμε κανέναν και τέλος ζούμε μία ζωή προσπαθώντας να είμαστε τόσο καλοί ώστε να είμαστε αρεστοί και τελικά ναι καταφέραμε να ταιριάξουμε στο σύνολο, όμως δεν αναγνωρίζουμε ούτε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Και θα μου πεις και τι προτείνεις; Να είμαστε μόνοι μας και να μην ανήκουμε πουθενά; Ναι, αν δεν είσαι ο εαυτός σου εκεί που ανήκεις τότε μάλλον δεν ανήκεις εκεί…

Αν παραμένεις κάπου όπου οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν την αξία σου και το ποιος είσαι, τότε αυτό που συμβαίνει είναι να συρρικνώνεις εσύ τον εαυτό σου και τα χαρίσματά σου στην ποσότητα που μπορούν εκείνοι να αντέξουν, γιατί απλά θέλεις να ανήκεις μαζί τους, εκεί, κάπου, οπουδήποτε!
Συγχαρητήρια, τα κατάφερες και μπράβο σου, ανήκεις πλέον κάπου. Όμως, όπως φαίνεται αν και τα κατάφερες δεν είσαι ευτυχισμένος και ξέρεις γιατί; Γιατί είσαι κάπου που προσποιείσαι και όλο αυτό σου δημιουργεί άγχος, κατάθλιψη και στρες.
Και αυτό το προκαλείς εσύ στον εαυτό σου γιατί αναγκάστηκες να μικρύνεις, αναγκάστηκες να καμουφλάρεις το ποιος είσαι και απλά προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος άλλος.

Tip of the Day: Ξέρεις κάτι; Αρνούμαι να μικρύνω επειδή εσύ σκέφτεσαι στενόμυαλα για μένα. Αρνούμαι να παρατήσω τα όνειρά μου γιατί εσύ δεν τα κατανοείς. Αρνούμαι να συμφωνώ μαζί σου ενώ η ζωή μου έχει χαρίσει άλλα βιώματα από τα δικά σου. Αρνούμαι να γίνω εσύ για να νιώθω ότι ανήκω κάπου. Δεν χρειάζεται να ανήκω κάπου αν δεν είμαι ο εαυτός μου. Αυτό που μου χρειάζεται είναι να ανήκω σε μένα. Αξίζω να με δεις όπως είμαι. Αξίζω να ακούσεις αυτά που έχω εγώ να σου πω. Είμαι αρκετή και μου αρέσω όπως είμαι και αν εσύ δεν το βλέπεις, τότε το πρόβλημα είναι… σωστά μάντεψες, δικό σου!

Καλό Σαββατοκύριακο! Τα λέμε τη Δευτέρα από Ντουμπάι μεριά…