Μήπως ξυπνάς ασυνήθιστα κουρασμένος;

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Έχω παρατηρήσει πως το τελευταίο διάστημα ενώ κοιμάμαι αρκετά, το πρωί ξυπνάω -σχεδόν πάντα, κουρασμένη και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να “αδράξω” τη μέρα. Στην αρχή πίστευα ότι οφείλεται στη ρευματοειδή μου αρθρίτιδα που εμφανίζεται και εξαφανίζεται όποτε θέλει, όμως για να είμαι ειλικρινής και για να παίρνουν και κουράγιο οι άνθρωποι που με αγαπάνε, το τελευταίο διάστημα δεν πονάω καθόλου άρα η συνήθης ύποπτος κυρία αρθρίτις δεν φταίει -αυτή τη φορά.

Γενικά έχω ενέργεια, αλλά υπάρχουν στιγμές που νιώθω ασυνήθιστα κουρασμένη. Όσο κι αν κοιμάμαι, αυτή η παράξενη κούραση παραμένει. Και εδώ έρχεται η απάντηση καθώς με ένα γρήγορο “ψάξιμο” στο διαδίκτυο είδα πως είμαστε πολλοί και πως συνήθως αυτή η εξάντληση οφείλεται όχι σε σωματική κούραση αλλά σε πνευματική. Έτσι όταν πλέον ξυπνάω κουρασμένη ψάχνω να βρω τις πνευματικές αιτίες που μου συμβαίνει αυτό.

Λένε, πως πολλές φορές η ζωή μπορεί να φαίνεται σαν ένα ατελείωτο ταξίδι στην ερημιά. Μπορεί να νιώθεις σαν να περπατάς μέσα σε μια σκοτεινή νύχτα που εκτείνεται για μίλια. Όταν ένα άτομο έχει μόλις βγει από την ερημιά ή μια σκοτεινή νύχτα της ψυχής, το σώμα νιώθει κουρασμένο. Το πνευματικό μονοπάτι επιδιώκει να μας καθοδηγήσει προς κάτι μεγαλύτερο και μας υπόσχεται μια καλή ζωή, αλλά ο δρόμος για τη γη της επαγγελίας οδηγεί μέσα στην έρημο και δεν είναι μια απλή βόλτα στο πάρκο. Η ερημιά είναι ένα μέρος όπου άγρια ​​θηρία και τρομακτικά πράγματα κρύβονται στις σκιές και επομένως κάποιος πρέπει να τα πολεμήσει ή να τρέξει να σωθεί.

Όταν έχουμε περάσει ένα δύσκολο συναισθηματικό ή πνευματικό ταξίδι, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε ασυνήθιστα κουρασμένοι γιατί το βάρος αυτών των εμπειριών είναι που μας κάνει να αισθανόμαστε εξαντλημένοι.

Ωστόσο, η ερημιά έρχεται όπου συμβαίνει έντονη εσωτερική ανάπτυξη.

Μπορεί να νιώθουμε κουρασμένοι τον τελευταίο καιρό επειδή δώσαμε και ολοκληρώσαμε μια μεγάλη μάχη στη ζωή μας. Μόλις τα καταφέραμε, δηλαδή, να περάσουμε μέσα από την προσωπική μας ερημιά. Όμως βγαίνοντας από αυτή δεν σημαίνει αμέσως ηλιοφάνεια και ουράνια τόξα, πριν συμβεί αυτό υπάρχει μια περίοδος που απλά πρέπει να πάρουμε ανάσα.

Αυτή η κούραση λοιπόν είναι ένα σημάδι ότι έχουμε περάσει πολλά και τώρα χρειαζόμαστε χρόνο για ξεκούραση και αναζωογόνηση.

Tip of the Day: Και θα μου πεις, ναι καλά όλα αυτά με το πνεύμα, το σώμα μου όμως γιατί νιώθει κουρασμένο; Το σώμα μας λένε πως χρειάζεται να ανταποκριθεί στην ανάπτυξη που έχει υποστεί το πνεύμα μας και αφού το παλέψαμε σε πνευματικό επίπεδο και βγήκαμε από τα “σκοτάδια” τώρα πρέπει να δώσουμε χρόνο και στο σώμα μας ώστε να ανακάμψει. Βρε λες;