Φίλα τον γάιδαρο σου…

Καλημέρα SayYesser από τα Εμιράτα -ακόμα.

Όπως λέει και ο σύζυγος σε λίγο θα μου δώσουν υπηκοότητα. Εγώ πάλι λέω ποτέ δεν ξέρεις και ποτέ μη λες ποτέ η ζωή είναι όλο εκπλήξεις.
Και μιας και είπα σύζυγος, την τιμητική τους θα έχουν οι σχέσεις και στον σημερινό καφέ μας.

Πολύ συχνά ακούω πως γυναίκες και άντρες αλλάζουμε μετά τον γάμο ή όποια σοβαρή σχέση κάνουμε τέλος πάντων. Ενώ στις αρχές είμαστε αεράτοι και το παίζουμε και λίγο “γκόμενοι” είτε για να κατακτήσουμε το έτερο ήμισυ και να μην του αφήσουμε περιθώρια να λοξοδρομήσει είτε γιατί οι ορμόνες μας και η λίμπιντο βαράνε κόκκινο, στην πορεία σαν να καταπέφτουμε λίγο, ησυχάζουμε, ρουτινιάζουμε, παραμελούμε τον εαυτό μας και το ταίρι μας και τίποτα δεν θυμίζει τον παλιό καλό καιρό Π.Δ.Τ.Γ.Μ (Πριν Δέσουμε Τον Γάιδαρό Μας).

Και τότε ένα meme στο Facebook μου έδωσε τη λύση. H δημοσίευση αποτελείται από 2 φωτογραφίες της ίδιας γυναίκας. Αριστερά είναι μία καρακουκλάρα, χαμογελαστή, ακτινοβολεί σιγουριά, προσεγμένη -στην πένα που λέει και η νεολαία, και από κάτω η λεζάντα γράφει: πριν τον γάμο. Δεξιά η ίδια γυναίκα φαίνεται λίγο κουρασμένη να το πω, λίγο ταλαιπωρημένη, λίγο απογοητευμένη, λίγο απελπισμένη -μία από μας βρε αδερφέ, και από κάτω η λεζάντα γράφει: μετά τον γάμο.
Από κάτω λοιπόν ο φίλτατος Xavier (πολύ γνωστός για τα στοχευμένα σχόλια κάτω από δημοσιεύσεις), εξηγεί μοναδικά την εικόνα που μόλις σας περιέγραψα: “Ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Μόνο που στην πρώτη φωτογραφία είναι όπως την μεγάλωσε και της φέρθηκε η οικογένειά της και στη δεύτερη φωτογραφία απεικονίζεται το πώς της φέρεσαι εσύ!”

Και σε ρωτώ αγαπημένε SayYesser, φταίνε οι άλλοι που παραμελούμε τον εαυτό μας γιατί δεν μας φέρονται καλά ή ευθυνόμαστε εμείς για ό,τι αφήνουμε να μας συμβεί;

Tip of the Day: Αν με ρωτάς, εκτός από βαριά περιστατικά, συνήθως εμείς ευθυνόμαστε για ό,τι μας συμβαίνει. Παραπάνω κιλά, απογοήτευση, κούραση, θλίψη, βαρεμάρα, απελπισία, γκρίνια αλλά και χαρά, ευτυχία, αγάπη, έρωτας… Όλα αυτά αλλά και άλλα πολλά, είναι κάποιες από τις παρενέργειες που βιώνουμε όταν είμαστε για πολύ καιρό σε μία σχέση και κάπου εκεί ναι, μπορεί και να χάσουμε έστω για λίγο τον εαυτό μας, την προσωπικότητά μας, την ταυτότητά μας. Όμως αυτό έγινε, πάει πέρασε… ήρθε η ώρα να τα ξαναβρούμε με τον εαυτό μας και να πατήσουμε και πάλι γερά στα πόδια μας. Και γιατί όχι, ίσως να δώσουμε και μία νέα πνοή στη σχέση μας… Εσύ τι λες;