Η Black Forest έχει πολλούς fans. Σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Θα χρειαστούμε:
5 αβγά
120 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γρ. κακάο
1 βανίλια
Για τη σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
350 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Πώς γίνεται:
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το κακάο και τη βανίλια, όλα κοσκινισμένα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε λίγο βούτυρο ή λάδι σε δύο ταψάκια, τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν κρυώσουν τα αναποδογυρίζουμε και στη συνέχεια τα κόβουμε. Θέλουμε να έχουμε 4 στρώσεις παντεσπάνι.
Μετά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε σκόνη.
Η ώρα της συναρμολόγησης!
Βάζουμε σε μία πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι. Ρίχνουμε λίγο σιρόπι και απλώνουμε. Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί και από πάνω απλώνουμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, ρίχνουμε σιρόπι και απλώνουμε σαντιγί και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
Tip
Μπορείτε να διακοσμήσετε την τούρτα σας με κομματάκια σοκολάτας και λίγο επιπλέον βύσσινο για πιο πλούσια γεύση, καθώς και με ολόκληρα βύσσινα.