Θέλεις να φας σκόρδο αλλά σκέφτεσαι την αναπνοή σου; Ήρθε το μαύρο σκόρδο!

Ερευνητές από την Αυστραλία δημιούργησαν το μαύρο σκόρδο. Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά σε περιοχές της Ανατολικής Ασίας και προκύπτει από την παλαίωση του σκόρδου σε ελεγχόμενη υγρασία. Το μαύρο σκόρδο εκτός του ότι είναι “φιλικό” για την αναπνοή μας, είναι και πολύ ωφέλιμο, καθώς μεταξύ άλλων, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά οφέλη. Οι επιστήμονες θεωρούν πως το μαύρο σκόρδο μπορεί να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων. Αυτό επειδή οι μεγάλες ποσότητες σκόρδου που απορρίπτονται μπορούν να μετατραπούν σε αυτήν την μαύρη εκδοχή του, δημιουργώντας έτσι μια υγιεινή τροφή που ωφελεί και το περιβάλλον.