Tι ξέρεις για τον συνθετικό καφέ;

Καθημερινά καταναλώνονται περισσότερα από 3 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ. Οι coffee lovers είναι πάρα πολλοί και η ζήτηση για καφέ πολύ μεγάλη.

Σύμφωνα με έρευνες έως το 2050, και λόγω της κλιματικής αλλαγής, περίπου το μισό της γης που είναι η καταλληλότερη για την καλλιέργεια καφέ θα είναι ακατάλληλη για τον σκοπό αυτόν… Μάλιστα στη Βραζιλία εκτιμάται ότι το ποσοστό αυτό θα φτάσει στο 88%. Και εδώ έρχεται ο συνθετικός καφές! Μπορεί να παραχθεί με την επεξεργασία διάφορων συστατικών, όπως τα ρεβίθια και τα κουκούτσια των χουρμάδων. Ακόμη, μπορεί να παραχθεί από καφεόδεντρα που καλλιεργούνται σε εργαστήριο! Αν ο καφές γίνει πολύ ακριβός και σπάνιος, ο εναλλακτικός καφές θα λειτουργήσει ως υποκατάστατο και πού ξέρουμε ίσως και να είναι ικανοποιητικός σε γεύση… Σύμφωνα με συντάκτη της Wall Street Journal πάντως που δοκίμασε τον συνθετικό καφέ της εταιρίας Atomo, ένας «κοινός θνητός» δύσκολα καταλαβαίνει τη διαφορά. Ο συγκεκριμένος καφές φτιάχτηκε από ένα μείγμα σπόρων χουρμά, σπόρων Ramon, λεμονιού, πρωτεΐνης μπιζελιού, τριγωνέλλας, γκουάβα, κεχριού, φρουκτόζης, ηλιόσπορων, μαγειρικής σόδας και καφεΐνης από πράσινο τσάι.