Βρες το καλό γύρω σου…

Καλημέρα SayYesser!!!

Όλα έχουν αγριέψει εκεί έξω. Δεν μπορεί να μην έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι κάθε μέρα σχεδόν ό,τι νέο ακούμε ή μαθαίνουμε είναι στενάχωρο. Ο κόσμος γύρω μας -και πολύ πιθανό και εμείς οι ίδιοι, έχουμε γίνει ευερέθιστοι και νευρικοί, σαν βόμβες με αναμμένο το φιτίλι έτοιμες να εκραγούμε. Και αν κάτι επηρεάζεται άμεσα από όλα αυτά είναι σίγουρα η ψυχική μας υγεία. Πολλοί βέβαια θεωρούν ότι δεν επηρεάζονται ουσιαστικά από όσα άσχημα μαθαίνουν. Αν ανήκεις σε αυτούς, ίσως τα παρακάτω ερωτήματα σου δείξουν πως μάλλον έχεις επηρεαστεί πιο πολύ απ΄ό,τι νομίζεις.

Με το χέρι στην καρδιά σκέψου:
-Εκνευρίζεσαι εύκολα με τους άλλους;
-Πράγματα που έκανες παλιά και σου άρεσαν, τώρα σε απωθούν ή δεν σε προκαλούν να ασχοληθείς πια;
-Κοιμάσαι ή πολύ λίγες ώρες ή πάρα πολλές;
-Έχεις παρατηρήσει σημαντική αύξηση ή μείωση στην όρεξή σου;
-Μήπως η ενέργειά σου σε εγκαταλείπει ακόμα και πριν τα μισά της μέρας;
-Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στο σπίτι ή στη δουλειά;
-Προτιμάς να απομονώνεσαι από την οικογένεια και τους φίλους σου;

Αν είχες περισσότερα ναι, τότε προφύλαξε τον εαυτό σου γιατί, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις, ό,τι συμβαίνει γύρω σου σε επηρεάζει και κλονίζει την ψυχική σου υγεία περισσότερο απ’ όσο πιστεύεις. Οφείλουμε στον εαυτό μας να τον προφυλάσσουμε από όλα τα άσχημα που μας χαλάνε την ψυχολογία αλλά και τελικά καταστρέφουν ό,τι καλό έχουμε μέσα μας ή βλέπουμε στους άλλους.

Tip of the Day: Κάποτε η συμβουλή ήταν: “Πρέπει να σταματήσεις να βλέπεις μόνο το καλό στους ανθρώπους και να αρχίσεις να βλέπεις τι σου δείχνουν πραγματικά”.
Η δική μου συμβουλή σήμερα είναι να μη χάνεις χρόνο και να αρχίσεις τώρα να ψάχνεις το καλό στους ανθρώπους γύρω σου αλλά και το καλό μέσα σου. Και ό,τι δεν σου φτιάχνει τη διάθεση, ό,τι σου χαλάει τη μέρα ή την εικόνα για τους γύρω σου και τον εαυτό σου, μπορείς απλά να το αντικαταστήσεις με όμορφες εικόνες και γλυκά συναισθήματα.