Να βρεις κάποιον να γεράσετε μαζί ή να βρεις κάποιον να ζήσετε μαζί; Υπάρχει διαφορά!

Καλημέρα SayYesser!!!

Όσο μεγαλώνουμε και η ζωή προχωράει, η μοναξιά μας γίνεται πιο έντονη και η αγωνία να μην καταλήξουμε μόνοι όλο και μεγαλώνει. Όλοι λοιπόν μας λένε να βρούμε έναν σύντροφο να γεράσουμε μαζί, μήπως όμως θα ήταν προτιμότερο να βρούμε έναν σύντροφο για να ζήσουμε μαζί;
Θα μου πεις το ίδιο είναι, σιγά τη διάφορα! Και όμως η βασική διαφορά ανάμεσα στο να γεράσουμε μαζί και στο να ζήσουμε τη ζωή μας μαζί, είναι πως στη μία περίπτωση αναφέρεται στην απλή συνύπαρξη με κάποιον, ενώ στην άλλη μιλάει για τη ζωντανή, ενεργή συμμετοχή στη ζωή με αυτόν τον άνθρωπο.
Το να βρεις κάποιον να γεράσετε μαζί, εστιάζει στην ιδέα του να βρούμε έναν σύντροφο για το μέλλον, ώστε να είμαστε μαζί στα γηρατειά και να ζούμε σε μία σταθερή – μακροχρόνια σχέση. Η φράση αυτή δίνει βαρύτητα στο τέλος της ζωής και όχι στην πορεία της μέχρι να φτάσουμε σ΄αυτό.
Σε αντίθεση με το να βρούμε κάποιον να ζήσουμε μαζί, που δίνει έμφαση στο να είμαστε με κάποιον που θα ζούμε ενεργά και γεμάτοι τη ζωή μας. Να ζούμε μαζί σημαίνει να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή, να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και να δημιουργούμε αναμνήσεις. Να ζούμε μαζί τη ζωή, είναι μία προτροπή να επικεντρωθούμε στο παρόν και να ζήσουμε ουσιαστικά το υπόλοιπο της.

Tip of the Day: Ευχή μου για όλους μας, στην πορεία της ζωής μας και όσο τα χρόνια περνούν, μακάρι να πορευτούμε με έναν σύντροφο, που δεν θα είναι απλά δίπλα μας καθώς φεύγει ο χρόνος αλλά θα ζούμε μαζί ενεργά και με ενθουσιασμό κάθε στιγμή της ζωής μας.
Ευτυχία δεν είναι να βρεις κάποιον για να γεράσετε μαζί, ευτυχία είναι να βρεις κάποιον που θα ζήσετε την κάθε στιγμή της ζωής σας μαζί, στο έπακρο!