Η Δύναμη του να είσαι παρών στο παρόν!

Καλημέρα SayYesser!!!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει την κλασική ερώτηση: “Πού βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;”

Είναι μια ερώτηση που υποδηλώνει ότι πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο, έναν στόχο, μια οπτική για το μέλλον μας. Αλλά τι γίνεται με το τώρα; Τι γίνεται με την απόλαυση της στιγμής, την κατανόηση και την εκτίμηση του παρόντος;

Η κοινωνία μας είναι συχνά προσανατολισμένη προς το μέλλον. Από μικρή ηλικία μας εκπαιδεύουν να σκεφτόμαστε τα επόμενα βήματα: το σχολείο, το πανεπιστήμιο, την καριέρα, τον γάμο, την οικογένεια. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα και το να βρισκόμαστε συνεχώς με το μυαλό μας σε αυτά που έρχονται μπορεί να μας κάνει να χάσουμε την ουσία του τώρα.

Η ζωή, ωστόσο, είναι γεμάτη από μικρές στιγμές ευτυχίας και απόλαυσης που συχνά παραβλέπουμε. Ένα φλιτζάνι καφέ με φίλους, ένα χαμόγελο ενός αγαπημένου προσώπου, η μυρωδιά του φρέσκου αέρα μετά τη βροχή. Αυτές είναι οι στιγμές που χτίζουν την ευτυχία μας και μας γεμίζουν ενέργεια και ζωντάνια.

Δεν είναι κακό να έχουμε όνειρα και στόχους για το μέλλον. Το πρόβλημα προκύπτει όταν αυτά τα όνειρα μας απομακρύνουν από την πραγματικότητα του παρόντος.
Η ζωή είναι ένα σύνολο από στιγμές και το να ζούμε μόνο για το αύριο σημαίνει ότι χάνουμε τις ευκαιρίες που μας δίνει το σήμερα.

Tip of the Day: Η Δύναμη του να είσαι παρών στο παρόν! Ξέρεις, υπάρχει μια ιδιαίτερη γοητεία στο να ζεις τη στιγμή, να εστιάζεις στην παρούσα εμπειρία και να απολαμβάνεις τα μικρά θαύματα που συμβαίνουν γύρω σου. Οι σχέσεις γίνονται πιο δυνατές, οι στιγμές πιο έντονες και η ζωή πιο πλούσια. Όταν ζούμε το σήμερα, δεν μας απασχολούν οι ανησυχίες του αύριο. Είμαστε πιο χαρούμενοι, πιο ισορροπημένοι και πιο συνειδητοποιημένοι. Εξάλλου, η ζωή δεν είναι το άθροισμα των χρόνων που περνάμε, αλλά το σύνολο των στιγμών που ζούμε στο παρόν.