Πόσο αγαπάς την… παιδική σου πλευρά;

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Θύμισέ μου λίγο, γιατί όταν ήμασταν παιδιά βιαζόμασταν να μεγαλώσουμε; Βλέποντας την καθημερινότητά σου σήμερα, αλήθεια, αν είχες τη δυνατότητα να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, ακόμα θα βιαζόσουν να μεγαλώσεις;

Πολλές φορές, ως παιδιά, ανυπομονούσαμε να μεγαλώσουμε. Βλέπαμε τους μεγάλους να κάνουν ό,τι θέλουν, να παίρνουν αποφάσεις και να ζουν ανεξάρτητα. Φανταζόμασταν έναν κόσμο γεμάτο ελευθερία και ευκαιρίες, χωρίς να συνειδητοποιούμε τις ευθύνες και τις προκλήσεις που έρχονται με την ενηλικίωση.

Τώρα που μεγαλώσαμε, οι περισσότεροι κοιτάμε πίσω με νοσταλγία. Θυμόμαστε τις απλές χαρές της παιδικής ηλικίας, την ανεμελιά, το παιχνίδι και τη μαγεία του να ανακαλύπτουμε τον κόσμο για πρώτη φορά. Αναρωτιόμαστε γιατί βιαζόμασταν να αφήσουμε πίσω αυτή την αθωότητα και την ξέγνοιαστη ζωή.

Η ζωή ως ενήλικας έχει σίγουρα τις δικές της ομορφιές και προκλήσεις. Μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε, να αγαπήσουμε, να εξελιχθούμε και να ζήσουμε με τον δικό μας τρόπο.
Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε την παιδική μας πλευρά, αυτή που μας θυμίζει να βρίσκουμε χαρά στα μικρά πράγματα και να κρατάμε ζωντανό το παιδί μέσα μας.

Ίσως το μυστικό είναι να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στη σοβαρότητα και την ευθύνη της ενήλικης ζωής και την απλότητα και τη χαρά της παιδικής ηλικίας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή, να ζούμε με πάθος και να μην ξεχνάμε ποτέ γιατί θέλαμε να μεγαλώσουμε, αλλά και τι αγαπούσαμε όταν ήμασταν παιδιά.

Tip of the Day: Βρες λίγα λεπτά σήμερα για να κάνεις κάτι που αγαπούσες όταν ήσουν παιδί. Είτε αυτό είναι να παίξεις ένα παιχνίδι, να διαβάσεις ένα αγαπημένο βιβλίο ή απλά να χαζέψεις τα σύννεφα… Άφησε την παιδική σου πλευρά να σε γεμίσει χαρά και ανεμελιά. Μεγαλώσαμε για να κατακτήσουμε τον κόσμο, αλλά η καρδιά μας πάντα αναζητά την απλότητα της παιδικής ηλικίας. Όταν σου λέω εγώ ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε!!!