Πόσο διαφορετικοί είμαστε οι άνθρωποι όταν νιώθουμε ευπρόσδεκτοι…

Καλημέρα SayYesser!!!

Κλείσε τα μάτια για ένα λεπτό και σκέψου ότι μπαίνεις σε έναν χώρο που δε νιώθεις και πολύ αποδεκτός. Μπαίνεις λοιπόν στην είσοδο και βλέπεις κεφάλια να γυρίζουν και να σε κοιτάνε με καχυποψία και αρνητικά συναισθήματα. Μαγκώνεσαι, μαζεύεσαι και κρύβεσαι στην άκρη. Πώς νιώθεις; Άβολα; Άσχημα; Θέλεις να φύγεις τρέχοντας;

Τώρα επανάλαβε την άσκηση και κλείσε τα μάτια ξανά. Αυτή τη φορά σκέψου ότι μπαίνεις σε έναν χώρο που είσαι καλοδεχούμενος και τα πρόσωπα γύρω σου χαμογελούν, η ατμόσφαιρα είναι φιλική και ξέρεις ότι είσαι αποδεκτός.
Άνοιξε τα μάτια και άσε το συναίσθημα να σε πλημμυρίσει. Νιώθεις τη διαφορά; Τώρα που αισθάνεσαι ευπρόσδεκτος, νιώθεις ακόμα άσχημα; Θέλεις απεγνωσμένα να κρυφτείς στη γωνίτσα σου ή θέλεις να βγεις εκεί έξω και να συναναστραφείς;

Από τη στιγμή που μπαίνεις σε ένα περιβάλλον που σε αγκαλιάζει με θέρμη, ολόκληρη η στάση σου αλλάζει. Οι ανησυχίες εξαφανίζονται, η καρδιά σου ανοίγει και η αυτοπεποίθησή σου αυξάνεται. Σε τέτοιες στιγμές, η καρδιά σου ανοίγει και νιώθεις ότι μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Κάθε άγχος ή ανασφάλεια φεύγει μακριά. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα μέρος όπου όλα είναι δυνατά και κάθε όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Όταν αισθάνεσαι ευπρόσδεκτος, απελευθερώνεσαι. Η φωνή σου γίνεται πιο δυνατή και οι σκέψεις σου πιο καθαρές. Η δημιουργικότητά σου ανθεί, γιατί ξέρεις ότι οι ιδέες σου θα ακουστούν και θα εκτιμηθούν. Οι άνθρωποι γύρω σου γίνονται φίλοι, συνοδοιπόροι σε αυτή τη μοναδική εμπειρία αποδοχής και συνεργασίας.

Η ενέργεια που εκπέμπεις όταν αισθάνεσαι ευπρόσδεκτος είναι μεταδοτική. Οι άλλοι γύρω σου το αντιλαμβάνονται και αρχίζουν να ανταποκρίνονται με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, δημιουργείται ένας κύκλος θετικής ενέργειας και αλληλεγγύης, όπου ο καθένας συνεισφέρει στο να αισθάνονται όλοι καλά. Οι σχέσεις σου με τους ανθρώπους γύρω σου γίνονται πιο βαθιές και ουσιαστικές. Νιώθεις ότι ανήκεις, ότι είσαι μέρος μιας μεγάλης, ζωντανής κοινότητας.

Tip of the Day: Όμως, όπως έχουμε ξαναπεί, εμείς είμαστε η αλλαγή, οπότε σήμερα, κάνε ένα βήμα για να κάνεις κάποιον άλλο να νιώσει ευπρόσδεκτος. Μπορεί να είναι ένα απλό χαμόγελο, μια ζεστή κουβέντα ή μια μικρή πράξη καλοσύνης. Η θετική ενέργεια που θα δημιουργήσεις μπορεί να αλλάξει τη μέρα κάποιου, όπως και τη δική σου.