2)editorial

Η ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης άρχισε να γράφεται το 1951. Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια ώσπου να γίνει η επίσημη έναρξη της κρατικής τηλεόρασης στις 23 Φεβρουαρίου το 1966.

Η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή στην Ελλάδα έγινε από το περίπτερο της ΔΕΗ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 3 Σεπτεμβρίου 1960. Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε εκείνο το βράδυ ήταν μια προσφορά της σοκολατοποιίας ION.

Ήταν γύρω στα τέλη του 1979 όταν η ασπρόμαυρη οθόνη μας μετατράπηκε αυτομάτως σε έγχρωμη, σκορπίζοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους, κάνοντας όλους να μιλούν για τεχνολογικό θάυμα!

Από τότε άλλαξαν πολλά! Οι ογκώδεις οθόνες έγιναν λεπτεπίλεπτες, ιδιωτικά κανάλια άνοιξαν, έκλεισαν και ανόιξαν καινούρια στη θέση τους. Δορυφορικά κανάλια έκαναν την εμφανισή τους και από τις θρυλικές βιντεοκασέτες βρεθήκαμε ξαφνικά στα DVD & Bluray, 4D και Netflix.

Ημέρα έγχρωμης τηλεόρασης λοιπόν σήμερα και ας δούμε κάτι που θα μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια για να περάσουμε ένα νοσταλγικό 80’s σαββατοκύριακο.

Το Say Yes …to the Press προτείνει :

και αν θέλουμε να γελάσουμε με τις αντιδράσεις τους, μπορούμε να παρακολουθήσουμε μαζί με τα παιδιά μας :

Πάρτε έναν κουβά ποπ κορν και καλό ταξίδι στο χρόνο…